Fotbal Gică Popescu, atacat și de Adrian Porumboiu. „M-am văzut dat la o parte”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul arbitru român a dezvăluit detalii interesante despre meciul Generației de Aur, justificându-și absența prin deciziile luate de către Gică Popescu.



Șir de atacuri la adresa lui Gică Popescu

Fostul arbitru român, Adrian Porumboiu, a realizat o serie de declarații interesante despre motivele pentru care nu a fost prezent la meciul Generației de Aur.

Generația de Aur – Legendele Lumii, partida de adio a fotbaliștilor care au scris istorie pentru România, la Campionatul Mondial din SUA, 1994, s-a disputat sâmbătă seară, pe Arena Națională din București. „Tricolorii” s-au retras în glorie, în fața a 54.967 spectatori, fiind înregistrat un nou record de asistență pe Arena Națională. Echipa României a învins o selecționată mondială cu scorul de 3-2 (1-2). 

Totuși, după partidă, a început o întreagă dezbatere cu privire la personalitățile fotbalului românesc care nu au fost invitate la eveniment, printre ele Gică Craioveanu, Ionel Ganea sau Dănuț Lupu și, în cele din urmă, arbitrul Adrian Porumboiu. Desemnat în cinci rânduri „cel mai bun arbitru al României”, fostul „central” nu a fost prezent pe Arena Națională, tot în urma dorinței lui Gică Popescu.

Fostul internațional român a fost ținta mai multor atacuri din partea colegilor săi de națională, din cauza faptului că nu au fost invitați la meciul de retragere, chiar dacă făceau parte din formația „tricoloră” de la acea vreme. 

POȚI CITI AICI Un alt reprezentant al Generației de Aur, nechemat la meciul de retragere. Mitică Dragomir: „El este cel mai talentat de acolo!”

Porumboiu: „Gică Popescu i-a spus că nu se poate...”

Adrian Porumboiu a explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei lui Gică Popescu: „M-am pregătit mult timp, dar din păcate n-am prins echipa. Convocat am fost, dar s-au întâmplat niște lucruri. M-a sunat Crăciunescu ca să arbitrez la meciul Generației de Aur. Din păcate, Gică Popescu i-a spus că nu se poate să arbitrăm o repriză el și una eu. Asta a fost toată prezența mea la acel meci.

Una peste alta, a fost o atmosfera entuziasmantă. Un meci care e de povestit nepoților. Păcat că s-au întâmplat niște lucruri care nu au trebuit să se întâmple. Mi s-au părut deplasate delegările arbitrajului. E ca și cum te-ai duce la un concert de orchestră din Milano și cei de acolo ar fi acompaniați de Leo de la Strehaia și Adi de la Vâlcea.

Ei n-aveau ce căuta în lume asta. Generația de Aur trebuia să respecte arbitrii care i-au arbitrat. Nu sunt răutăcios, sunt doar obiectiv. Am un sentiment de nemulțumire pentru că am arbitrat toți jucătorii care au fost pe teren. Prezența mea acolo era oarecum obligatorie. M-am văzut dat la o parte. I-am respectat.

Prezența mea se impunea pe teren. S-au întâmplat lucruri care implică prea multă ipocrizie. Mi se părea normal să fiu și eu prezent acolo, măcar pentru o repriză. Am fost un arbitru corect, n-am avut niciun fel de discuții cu ei. N-am niciun fel de problemă, dar văd niște oameni plin de ură. Majoritatea au ajuns la o vârstă în care ar trebui să fie mai cumpătați”, a spus Adrian Porumboiu, la Fanatik Superliga. 

Adrian Porumboiu nu se aștepta să fie lăsat pe dinafară de către Popescu

„Sunt uluit față de Gică Popescu! A fost un fotbalist pe care l-am admirat. O persoană pe care am respectat-o. Pare de domeniul absurdului. Nu poți să hotărăști tu, Gică Popescu, că nu am ce să caut la acel meci. L-am ajutat mai mult decât trebuia. În 2012, când nimeni nu avea încredere, eu am avut și l-am ajutat.

Nu pot să înțeleg. Am fost dat la o parte. Gică Popescu trebuia doar să-mi mulțumească și să recunoască că în fața lui a avut un adevărat domn. I-am bătut obrazul. Îmi vine greu. Am ajutat foarte multe persoane și nu s-au comportat nici măcar 2% la fel cu mine. Am avut niște stări de tristețe.

Aștepta și nepotul meu să mă vadă. Cred că m-am uitat doar 60 de secunde la meci. Nu aveam starea. Eu am arbitrat cele mai multe meciuri ale Generației de Aur. Eu trebuia să fiu acolo pentru că eram de-al lor. Eram din filmul ăla și am apărut la desene animate. E o mare decepție pentru mine omul Gică Popescu”, a mai spus fostul patron al celor de la FC Vaslui.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?