Fotbal Gică Popescu reacționează la criticile aduse de foștii săi colegi: „E ușor să vorbești despre munca altora”

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

După organizarea meciului de retragere al Generației de Aur, Gică Popescu a fost ținta câtorva atacuri directe ale foștilor săi colegi din echipa națională a României.



Generația de Aur, meci incomplet de retragere 

„Generația de Aur 1994” s-a retras în glorie, sâmbătă seară, în fața a 54.967 spectatori, fiind înregistrat un nou record de asistență pe Arena Națională.

După meciul din weekend care a consemnat sfârșitul echipei naționale a României din anii '90, a început o întreagă dezbatere cu privire la personalitățile fotbalului românesc care nu au fost invitate la eveniment, printre ele Gică Craioveanu, Ionel Ganea sau Dănuț Lupu.

Ionel Ganea a fost printre primii foști fotbaliști care și-a spus public nemulțumirea față de faptul că nu a fost invitat să facă parte din ultimul meci al Generației de Aur: „Dacă faci un asemenea eveniment, ar trebui să judeci că o generație are vreo 20 de ani. Și meritau să fie chemați și alți fotbaliști care în acea perioadă au scris istorie pentru echipa națională. Eu, unul, nu cred că doar m-am plimbat pe la lot.

La fel, de ce nu vor fi acolo Mutu, Chivu, Lobonț? Să nu-mi spună mie că e un meci dedicat doar celor de la Cupa Mondială din 1994! Că Adi Ilie, Sabău sau Lăcătuș n-au fost în America, da? Meritam să fim măcar invitați, nu neapărat să stăm pe bancă sau să jucăm. Îi era greu lui Popescu să distribuie 20-30 de invitații pentru foști colegi exact din acea perioadă?

Dar pentru a spune lucrurilor pe nume, Popescu e un individ cu caracter zero! Dintre foștii mei colegi, are cel mai josnic caracter. Asta ca să fiu ponderat în cuvinte!”, a spus Ganea, conform sportpesurse.ro.

De asemenea și Gică Craioveanu a comentat faptul că nu a fost invitat la meciul de sâmbătă seară: „Nu m-a chemat nimeni și nu înțeleg de ce, dar asta este. Asta este, mergem înainte, Grande”, a spus succint Gică Craioveanu, la Fotbal Club.

Nici Dănuț Lupu nu a rămas indiferent: „Această generație nu exista dacă nu eram noi, cei care am jucat cu Danemarca. Trebuia să fim prezenți toți cei care am jucat atunci, dar nu să jucăm, să fim invitați. Asta e părerea mea. Nu știu de ce nu am fost invitat. Trebuie să îi întrebăm pe ei. Dacă de-a lungul anilor am fost supărat pe Nea Puiu, la convocarea asta chiar nu sunt supărat pe el.”, a spus Lupu, la Fanatik Superliga.

Lui Gică Popescu îi pare rău  

Gică Popescu, în calitate de principal organizator al evenimentului, a spus că îi pare rău pentru că unii dintre foștii săi colegi nu au fost invitați: „Eu nu am nimic cu nimeni. E ușor să vorbești despre munca altora, fiind pe margine. Noi am încercat să fim cei din 1994. Nu a fost rea intenție față de nimeni. Îmi cer scuze, dar nu a fost intenționat. Filipescu și Adrian Ilie au fost excepțiile, Lăcătuș a fost alături de noi în campania de calificare.

Tot grupul Generației de Aur a fost plin de mesaje a doua zi după partidă. Prunea a trimis un videoclip în care plângea, spunând că îi este dor. Au mai participat la evenimente toți, însă de asemenea anvergură nu.

Au fost prezenți foști câștigători ai Balonului de Aur, precum și unul dintre cei mai mari și carismatici antrenori din fotbalul mondial. Când faci un astfel de eveniment, trebuie să ai pe listă 35 de jucători, apoi îi contactezi”, a spus Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?