Superliga Romaniei Gigi Becali îi ia apărarea lui Horaţiu Feşnic după FCSB - Farul 1-1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB a remizat, scor 1-1, cu Farul Constanţa, în ultima etapă. Constănţenii au avut un gol anulat pentru un offside controversat, dar au primit în prelungiri o lovitură de la 11 m, la fel de controversată. Gigi Becali îi ia, însă, apărarea arbitrului Horaţiu Feşnic. 



Louis Munteanu a marcat pentru Farul Constanţa în minutul 58 al partidei de pe Arena Naţională, însă golul a fost anulat pentru offside. A doua zi, Comisia Centrală a Arbitrilor a spus că decizia arbitrilor a fost greşită şi că golul lui Louis Munteanu a fost valabil.

"La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid. Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat.

De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat. Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”, transmit reprezentanţii VAR.

Gigi Becali îi ia apărarea lui Horaţiu Feşnic

În prelungirile partidei, Farul a primit o lovitură de la 11 metri, transformată în gol de Ionuţ Larie, astfel că FCSB a pierdut două puncte în lupta la titlu. Gigi Becali, finanţatorul FCSB, spune însă că VAR este un sistem bun şi îi ia apărarea lui Horaţiu Feşnic, arbitrul meciului. 

"Dacă nu era VAR-ul, vai de capul nostru. Făcea fiecare după capul lui, nu se mai concentra nimeni la joc. Dacă omul se duce la VAR, să vadă faza de trei, patru ori şi gata, ce mare problemă e? El, Feşnic, săracul, nu a vrut să dea penalty. L-a înnebunit ăla (n.r. Andrei Chivulete). Zice la regulament că se dă dacă e greşeală evidentă, clară şi vizibilă. El nu dădea. Dacă el vedea de 3-4 ori faza, nu mai dădea penalty. 

Plus de asta, la offside-uri. Dacă nu ar fi VAR-ul, ce facem? Dacă inversează liniile, ce să facem noi? Dar eu zic că VAR e foarte bun, părerea mea. De ce e foarte bun VAR? La penalty. Nu ai văzut ce penalty a primit Craiova de la Kovacs? Dacă nu era VAR, nu rămânea penalty-ul ăla validat? Să zicem că nu era VAR şi ăla era meci de campionat, striga toată lumea "hoţul, hoţul", încontinuu. A mai fost o dată, nu mai ştiu ce arbitru a fost, când a intrat Tănase în careu, a venit unul şi i-a dat la gioale tare de tot lui Tănase. Bă, băiatule...

A mai fost una, era Tănase în careu, a venit unul, l-a luat de tricou, în braţe, l-a sucit, învârtit la 180 grade, l-a pus jos, şi s-a dat fault în atac", a declarat Gigi Becali la Orange Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?