Liga Campionilor Gigi Becali: O să zică lumea că am înnebunit. Eu Liga Campionilor o câştig o dată

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gigi Becali, finanţatorul FCSB, anunţă că marele său vis este câştigarea Ligii Campionilor. 



După ce l-a adus pe Kiki de la Farul Constanţa, Gigi Becali a anunţat transferurile lui Florin Tănase şi Alex Chipciu la FCSB. 

"Eu o să câştig o dată Liga Campionilor. Acum, toată lumea zice că Becali a înnebunit, vorbeşte aiurea. O să o câştig o dată. Nu ştiu, în 15-20-25 de ani. Dar o câştig o dată. Să fie spre mărturie", a declarat Gigi Becali la Fanatik. 

Becali vrea Liga, Pintilii nu crede că FCSB ajunge în grupe 

Mihai Pintilii, delegat al FCSB în acte, spune că e greu pentru FCSB să ajungă în grupele Ligii Campionilor în acest sezon.

Întrebat dacă se sperie când aude de grupele Ligii Campionilor, Mihai Pintilii a spus, la Un Podcast, că "e departe, ca obiectiv e departe. Mi se pare drumul foarte greu. Dar trebuie să speri. La urma urmei obiectivul e să ajungem măcar în playoff, ca să jucăm măcar grupe de Europa League sau Conference League. Important e să fim într-o grupă europeană, să avem şansa de a ajunge în primăvara europeană. Dar Liga Campionilor mi se pare... dai de balauri acolo. E alt fotbal. Dar, printr-un noroc, o conjunctură, orice e posibil". 

Liga Campionilor se desfăşoară într-un nou format 

În viitoarea ediţie, Liga Campionilor va fi organizată pe un sistem diferit. Se renunţă la formatul cu opt grupe a câte patru echipe de fiecare şi va fi introdus un sistem în care fiecare echipă va înfrunta opt adversari de niveluri diferite, câte doi din fiecare urnă valorică. Patru meciuri vor fi jucate acasă, iar alte patru vor fi jucate în deplasare, ceea ce înseamnă că numărul de meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor creşte, de la 6 la 8. 

Doar opt dintre echipe, care se vor clasa pe primele opt locuri, vor trece direct în optimi. 

"Fiecare meci contează. Noul format de tip campionat va asigura că fiecare rezultat are potențialul de a schimba radical poziția unei echipe până în ultima rundă", a explicat UEFA.

Astfel, dispare şi posibilitatea de a trece într-o competiţie europeană inferioară, posibilă până acum prin clasarea pe locul 3 în grupa de Liga Campionilor. Cu noul format, echipele care termină între locurile 9 şi 24 vor juca un baraj în dublă manşă pentru calificarea în optimi, în timp ce echipele clasate de la locul 25 în jos vor fi eliminate din competiţiile europene. 

În perioada premergătoare play-off-ului de tip clasic, cluburile clasate între locurile 9 și 16 vor fi cap de serie la tragerea la sorți și vor avea, în principiu, avantajul de a juca pe teren propriu - manșa a doua acasă - împotriva unui adversar clasat între locurile 17 și 24. Ulterior, din optimi sistemul se păstrează ca şi astăzi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?