Superliga Romaniei Gigi Becali, trist că nu a reușit să-și spriijine nașul: „Voiam să-l ajut pe Hagi!”

Data actualizării: | Data publicării:

FCSB - CFR Cluj s-a încheiat cu victoria ardelenilor, scor 1-0, la finalul partidei roș-albaștrii petrecând până în zori câștigarea campionatului SuperLigii. Singura tristețe a lui Gigi Becali a fost aceea că nu l-a putut ajuta, în urma acestui rezultat, pe Gică Hagi.



Becali e campion, dar se gândește la Hagi

„Rezultatul nu-i niciun fel de problemă, jocul mi-a plăcut, oricum am fost mai buni, zic eu. Dar o echipă care nu mai are motivație, joacă mai lejer. Nu e o problemă.

Singurul lucru e ca voiam să-l ajut pe Hagi (Gică Hagi, antrenorul Farului Constanța, să ajungă în cupele europene). În rest, eu ce pot să fac? Nu asta-i problema! Sunt campioni, nu? Problema e ce fac mai departe!

Eu nu vreau să fiu campion, eu vreau să merg pe ruta campioanelor în Champions League. O să iau șapte - opt jucători”, a spus Becali, la emisiunea Digi Sport Special. 

Farul Constanța se află pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, iar după succesul CFR-ului de sâmbătă seară, echipa lui Gică Hagi mai are are mici șanse de a prinde un loc de calificare în cupele europene (locurile 2-3).

Cu toate acestea, Farul mai are de jucat un meci, pe teren propriu, împotriva Universității Craiova. Partida din ultima etapă a play-off-ului SuperLigii va determina ce formații se califică în competițiile europene.

Becali își face planurile pentru Europa

„Să mă laud eu, nu vreau, pentru că nu e meritul meu. Eu nu am mai fost la echipa asta de doi-trei ani. Nu mă mândresc, pentru că nu am avut eu o contribuție. Familia m-a determinat să vin la meci și am luat și călugării cu mine, pentru că m-au ajutat. Atmosfera a fost extraordinară, scorul nu este nicio problemă, dar o echipă care nu mai are motivație... Nu e niciun fel de problemă, singura chestie pentru care voiam să câștig era ca să îl ajutăm pe Hagi (Farul, n. red.).

Problema e ce faci mai departe... Eu nu vreau sa iau campionatul să fiu campion, eu vreau să jucăm în Liga Campionilor. Și o să întăresc echipa, o să iau șase-șapte jucători. Vor veni doi-trei atacanți, nu știu cine acum. Coman va fi în preliminarii”, a mai declarat Becali la DigiSport.

Echipa lui Gâlcă, comandată tot de Gigi

Oficialul FCSB a recunoscut încă o dată implicarea sa în alcătuirea echipei, precizând că și la ultimul titlu câștigat, în urmă cu 9 ani, alcătuia formula de start cu antrenorul de atunci, Constantin Gâlcă.

„E adevărat că eu nu accept să dau banii și să vină un antrenor care ia banii și când mănâncă bătaie și când câștigă. Atunci lasă, că eu comand și nu răspunzi tu! Și dacă sunt pe locul cinci, răspund eu, pe banii mei. Gâlcă a plecat nu pentru că a vrut el, ci pentru că am făcut echipa împreună, eu făceam schimbările din pușcărie, și apoi nu l-am văzut pe Rusescu pe teren. Ăsta a fost sfârșitul lui. Adevărul trebuie să fie adevăr”, a mai spus Becali.

FCSB a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Arena Națională, într-un meci din a noua etapă a fazei play-off a SuperLigii de fotbal.

Meciul a fost urmat de ceremonia de înmânare a tricourilor de campioni, a medaliilor și a trofeului de campioană. Roș-albaștrii au sărbătorit titlul în centrul orașului, drumul de la stadion fiind străbătut într-un autocar descoperit.

FCSB a câștigat titlul de campioană a României la fotbal în a șaptea etapă a play-off-ului, după ce a învins Farul Constanța cu scorul de 2-1 (1-0), pe Arena Națională din Capitală. Roș-albaștrii aveau nevoie de un singur punct pentru a-și asigura matematic titlul, cu trei etape înainte de finalul sezonului, dar au obținut victoria.

Gruparea bucureșteană nu mai câștigase titlul din 2015, de atunci având șapte clasări pe locul secund și una pe locul cinci, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?