Liga Campionilor Gigi Becali vrea grupele Ligii Campionilor, Mihai Pintilii e reţinut. "Dai de balauri acolo"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB a câştigat campionatul şi va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor. Chiar dacă finanţatorul Gigi Becali a spus că obiectivul este calificarea în grupe, Mihai Pintilii, delegat în cadrul clubului, spune că şansele sunt foarte mici. Întrebat dacă se sperie când aude de grupele Ligii Campionilor, Mihai Pintilii a spus, la Un Podcast, că "e departe, ca obiectiv e departe. Mi se pare drumul foarte greu. Dar trebuie să speri. La urma urmei obiectivul e să ajungem măcar în playoff, ca să jucăm măcar grupe de Europa League sau Conference League. Important e să fim într-o grupă europeană, să avem şansa de a ajunge în primăvara europeană. Dar Liga Campionilor mi se pare... dai de balauri acolo. E alt fotbal. Dar, printr-un noroc, o conjunctură, orice e posibil". 

"Suntem campioni, să se bucure toate lumea, suporterii. Eu nu mai sunt cum eram înainte, nu mai am vârsta. Vârsta fiind mai înaintată, intervine înțelepciunea. Nu câștig nimic cu nebunia.

Trebuie să vedem ce înseamnă titlul ăsta. Pentru ce l-am luat noi titlul ăsta? Dacă nu ne ducem în cupele europene, degeaba, ce să fac cu titlul? L-am luat degeaba, ce să fac cu el dacă nu mă duc în cupele europene?”, a spus Gigi Becali după ce FCSB a luat titlul. 

Liga Campionilor se desfăşoară într-un nou format 

În viitoarea ediţie, Liga Campionilor va fi organizată pe un sistem diferit. Se renunţă la formatul cu opt grupe a câte patru echipe de fiecare şi va fi introdus un sistem în care fiecare echipă va înfrunta opt adversari de niveluri diferite, câte doi din fiecare urnă valorică. Patru meciuri vor fi jucate acasă, iar alte patru vor fi jucate în deplasare, ceea ce înseamnă că numărul de meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor creşte, de la 6 la 8. 

Doar opt dintre echipe, care se vor clasa pe primele opt locuri, vor trece direct în optimi. 

"Fiecare meci contează. Noul format de tip campionat va asigura că fiecare rezultat are potențialul de a schimba radical poziția unei echipe până în ultima rundă", a explicat UEFA.

Astfel, dispare şi posibilitatea de a trece într-o competiţie europeană inferioară, posibilă până acum prin clasarea pe locul 3 în grupa de Liga Campionilor. Cu noul format, echipele care termină între locurile 9 şi 24 vor juca un baraj în dublă manşă pentru calificarea în optimi, în timp ce echipele clasate de la locul 25 în jos vor fi eliminate din competiţiile europene. 

În perioada premergătoare play-off-ului de tip clasic, cluburile clasate între locurile 9 și 16 vor fi cap de serie la tragerea la sorți și vor avea, în principiu, avantajul de a juca pe teren propriu - manșa a doua acasă - împotriva unui adversar clasat între locurile 17 și 24. Ulterior, din optimi sistemul se păstrează ca şi astăzi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel