Handbal Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila se înfruntă şi în semifinalele Cupei României, nu doar în EHF

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Au fost trase la sorţi semifinalele Cupei României la handbal feminin. Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila, reprezentantele României în EHF European League, se vor înfrunta şi pe plan intern pentru un loc în finală. Finala din semifinale pare, însă, a fi între CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti, reprezentantele României din Champions League în acest sezon. 



CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului Cupei României, o va înfrunta în semifinale pe Rapid Bucureşti în acest sezon. Daciana Hosu, portarul naţionalei României şi a celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, a fost cea care a făcut tragerea la sorţi. Ea se va alătura "tigroaicelor" de la CSM Bucureşti din vară. 

Turneul Final4 al Cupei României, ediţia 2023-2024, care reuneşte primele patru clasate în Liga Naţională în acest moment, se va desfăşura în perioada 20-21 aprilie în Sala Polivalentă Danubius din Brăila.

Orele de începere ale partidelor urmează să fie stabilite de comun acord cu deţinătorul drepturilor TV.

CSM Bucureşti este deţinătoarea trofeului, după ce a învins-o în finala de anul trecut pe CSM Târgu Jiu. Gloria şi Dunărea au evoluat şi la turneul Final4 de atunci, scrie Agerpres.

Constantin Din e mândru de handbalul feminin românesc 

Constantin Din, preşedintele FRH, e mândru de handbalul feminin românesc. Trei dintre cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei României sunt încă angrenate în cupele europene. Singura care a părăsit competiţiile internaţionale este Rapid Bucureşti, care a jucat în grupele Champions League şi a sperat la calificarea în fazele eliminatorii până la ultimul meci. 

"Vreau să le mulţumesc celor patru echipe calificate în Final4-ul Cupei României pentru parcursul european din acest sezon (n.r. - CSM Bucureşti, CS Rapid, Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila). Eu sunt convins că Rapid Bucureşti, dacă nu s-ar fi confruntat cu foarte multe accidentări, ar fi fost şi ea calificată în fazele superioare ale cupelor europene. Celelalte trei sunt prezente toate în fazele superioare, un lucru extraordinar. Suntem singura ţară care are trei echipe calificate în fazele superioare ale cupelor europene. E un lucru cu care noi ne mândrim, pentru că nivelul campionatului este unul foarte ridicat", a menţionat el.

Constantin Din a speră ca noul trofeu al Cupei României să le motiveze în plus pe jucătoarele celor patru echipe din Final4.

"Într-adevăr este un trofeu, o Cupă deosebită. Şi cred eu că şi acest mic obiect o să le dea mai multă dorinţă jucătoarelor celor patru echipe pentru a-l câştiga. Ne bucurăm că modelul ales este unul reuşit", a menţionat Din.

"Le doresc mult succes celor patru echipe şi sperăm să vedem nişte meciuri spectaculoase şi interesante. Iar cel mai bun să câştige. Noi ne vom face datoria, să organizăm turneul în cele mai bune condiţii alături de cei de la Brăila, astfel încât şi echipele, şi spectatorii, şi telespectatorii să se bucure de acest eveniment", a adăugat preşedintele.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?