Fotbal international Graziano Cesari, fost mare arbitru internaţional, laudă prestaţia lui Istvan Kovacs la Barcelona - PSG

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Istvan Kovacs a fost personajul principal al meciului FC Barcelona - PSG, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Acesta l-a eliminat în prima repriză pe Ronald Araujo, pentru un fault în poziţie de ultim apărător, la scorul de 1-0 pentru catalani, şi l-a trimis în tribune şi pe Xavi Hernandez, pentru comportament nesportiv. 



La finalul partidei, antrenorul catalanilor a spus că arbitrajul a fost un dezastru, şi că 11 la 11 meciul ar fi fost complet diferit. Barcelona a fost învinsă cu 4-1 de PSG şi a fost eliminată din Liga Campionilor. 

Graziano Cesari, fost arbitru internaţional, îi ia apărarea centralului român şi spune că intervenţiile sale au fost perfecte. Acesta spune că eliminarea lui Araujo este perfect justificată, dar şi că Istvan Kovacs a procedat foarte bine când nu a acordat penalty pentru Barcelona la căzătura în careu a lui Ilkay Gundogan. 

”Posesia mingii este a lui Barcola, direcția este spre poartă, din acea poziție se poate trage și înscrie, nu există niciun coechipier al lui Araujo care să recupereze.

Arbitrul ajunge perpendicular și este foarte bine, piciorul stâng al lui Araujo atinge gamba jucătorului de la Paris Saint-Germain. Lovitură liberă și roșu: interpretare perfectă.

Ne interesează Vitinha, Gundogan protestează și va fi avertizat. Lovitura de picior pe care o dă Gundogan este pe coapsa lui Vitinha, care are piciorul pe jos și nu comite un fault.

Foarte, foarte bun (n.r. - arbitrajul lui Kovacs), dacă Rosetti (n.r. Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA și cel care desemnează brigăzile) căuta arbitri cu personalitate puternică, a găsit așa ceva în Kovacs”, a spus Graziano Cesari, la Mediaset Infinity.

Xavi l-a criticat în termeni duri pe Kovacs 

"Suntem supăraţi, furioşi. Mi se pare prea mult să acorzi cartonaşul roşu la faza aceea cu Araujo. Am avut un avantaj de 2 goluri, apoi scorul general era egal. Dar să joci în 10 oameni e foarte complicat. 

E păcat că munca unui întreg sezon se termină din cauza unei decizii de arbitru. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 la 11. Eliminarea nu a fost necesară. I-am spus arbitrului că a fost slab, că a fost un dezastru, şi că eliminarea dictată schimbă totul. Dar sunt mândru de modul în care ne-am prezentat. Barcelona va încerca din nou, nu eu sunt cel important aici. 

Voi încerca să vorbesc calm, dar 11 contra 10, astăzi, e imposibil. E un avantaj prea mare, nu e necesar şi e şi nedrept. A aruncat în aer toată această dublă. Fotbalul s-a terminat. Ne-am folosit de mândria noastră, de caracter, dar e foarte greu. De asta i-am şi zis să meargă la VAR. Ne înfurie. 11 la 11 am fi fost confortabli, pentru că dominam. Mi-ar fi plăcut să rămână aşa. 

Spre exemplu, în prima manşă şi Vitinha a făcut un fault pentru care merita al doilea galben, dar arbitrul nu i l-a acordat", a declarat Xavi după meci. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel