Jocurile Olimpice Grevă la Paris. Gunoierii ameninţă startul Jocurilor Olimpice

Data publicării:
Fotografie de la Catherine Sheila, Pexels
Fotografie de la Catherine Sheila, Pexels

Lucrătorii din salubritate din capitala Franţei intră în grevă, iar acţiunea lor ameninţă să perturbe organizarea Jocurilor Olimpice. 



O acţiune de protest a gunoierilor parizieni, care ameninţă toată perioada Jocurilor Olimpice, a debutat, marţi, în capitala Franţei, informează AFP.

Conform primăriei Parisului, 16 la sută din efectivele lucrătorilor, un gunoier parizian din şase, se afla în grevă marţi.

"Serviciile de colectare au fost un pic perturbate astăzi", a indicat primăria, fără să ofere volumul deşeurilor neadunate.

Dar sindicatul CGT FTDNEEA, reprezentantul lucrătorilor din salubritate, susţine că gunoierii sunt mobilizaţi în acţiuni greviste în proporţie de 70 până la 90 la sută.

Preavizul de grevă este valabil pentru şase zile în luna mai (14-16 şi 22-24), apoi din 1 iulie până pe 8 septembrie, înglobând întreaga perioadă a Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie).

Sindicatul reclamă o creştere salarială de 400 de euro pe lună pentru toate persoanele şi o primă excepţională de 1.900 de euro pentru agenţii care vor lucra pe durata Jocurilor Olimpice, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?