Tenis Grigor Dimitrov renaște și se califică în finala de la Miami. Bulgarul joacă împotriva italianului Jannik Sinner

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Grigor Dimitrov și Jannik Sinner s-au calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Miami. Bulgarul a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Alexander Zverev. În mod contrar, jucătorul italian nu a avut nicio emoție în fața lui Daniil Medvedev, încheind partida în minimum de seturi.



„Renașterea” bulgarului. Meciul în care întâlnește senzația actuală a tenisului masculin 

Bulgarul Grigor Dimitrov (12 ATP) a reușit să se califice în finala competiției americane, după ce a trecut de Alexander Zverev (5 ATP) în trei seturi, scor 6-4 6-7(7) 6-4, în două ore și 39 de minute. Cei doi mai disputaseră alte opt partide înaintea semifinalei din Miami, germanul conducând cu 7-1. Singura întâlnire câștigată de bulgar se întâmpla în urmă cu 10 ani, dar „Baby Fed” a reușit, în cele din urmă, să micșoreze din diferență.

Partida dintre Grigor și Sascha a fost una presărată de lovituri spectaculoase, care au încântat publicul american. Grigor Dimitrov a arătat un nivel de tenis foarte bun, făcând toți fanii nostalgici vremurilor de glorie ale acestuia să se bucure de punctele câștigate cu ajutorul stilului său rafinat de joc.

Grigor Dimitrov a atins 45 lovituri câștigătoare și 10 erori neforțate, pe când adversarul său a câștigat doar 24 puncte directe, trecându-și în cont opt greșeli neforțate. De asemenea, bulgarul și-a apărat serviciul care a fost în pericol de două ori în partidă și, în același timp, a reușit să spargă serviciul oponentului său de tot atâtea ori.

De asemenea, spectacolul oferit de cei doi pe terenul din Florida s-a datorat și multitudinii punctelor jucate la fileu, care au stârnit ropote de aplauze. Jucătorul de la Sud de Dunăre a câștigat 81% dintre toate aceste puncte (21/26).

Meci de încălzire pentru Jannik

Pe de altă parte, Jannik Sinner, al treilea jucător al lumii, nu s-a clintit în fața rusului Daniil Medvedev (4 ATP), acesta având nevoie de doar o oră și 11 minute pentru a-și „distruge” adversarul. Acesta a dispus de Medvedev în minimum de seturi, scor 6-1 6-2, calificându-se în finala turneului dotat cu premii totale în valoare de 8.995.555 de dolari.

Jucătorul de doar 22 de ani a arătat un nivel de joc excelent, rusul făcând declarații prin care i-a lăudat calitățile italianului, în conferința de presă de după partidă:

„Ratează mai puțin, își alege loviturile mult mai înțelept, el servește mai bine de zece ori. Mereu servea bine, dar acum servește excepțional. Serviciul său arată o mare evoluție.”, au fost cuvintele deținătorului trofeului de la Miami pentru adversarul său din semifinale.

Aspectele care întăresc afirmațiile rusului se observă din tot parcursul actualului sezon de tenis, Jannik începând anul cu victorii consecutive, câștigând, pentru prima dată în carieră, un titlu de Mare Șlem. Mai mult decât atât, el a învins numărul 1 mondial, pe Novak Djokovic, în faza semifinalelor, la Grand Slam-ul său preferat. Meciul împotriva lui Medvedev din semifinalele turneului de la Miami a fost o reeditare a finalei din ianuarie de la Melbourne, Sinner revenind în partidă de la 2-0 la seturi în favoarea rusului.

Jannik Sinner se poate lăuda cu 21 de victorii din totalul de 22 de meciuri disputate în 2024, singura înfrângere a acestuia înregistrându-se în disputa cu bunul său prieten și al doilea jucător al lumii, Carlos Alcaraz. Acesta din urmă avea să acceadă, după meciul cu Sinner, în finala turneului de la Indian Wells, cucerind și trofeul. El viza, totodată, un succes în cadrul Sunshine Double, doar că a fost eliminat în sferturile de finală din Florida, chiar de Grigor Dimitrov.

În cazul în care Sinner câștigă trofeul de la Miami Open, acesta va atinge un nou record personal, devenind al doilea jucător de tenis al lumii, Carlitos pierzând locul în favoarea italianului.

Continuă bulgarul seria de revanșe câștigate?

Grigor Dimitrov pare că și-a revenit la forma care l-a consacrat, calificându-se într-o finală de 1000 de puncte după foarte mult timp în care nu și-a mai regăsit jocul de tenismen aflat în TOP. Ultimul trofeu al acestuia la turneele Masters s-a înregistrat în urmă cu șapte ani, tot pe tărâm american, la Cincinnati.

Grigor și Sinner s-au întâlnit până acum de trei ori, un meci dintre cei doi fiind înregistrat tot în cadrul turneului de la Miami. Bulgarul a câștigat prima partidă directă în trei seturi, la Roma, în anul 2020, pe când Jannik Sinner l-a învins în următoarele două meciuri pe care le-au disputat, anul trecut, în Florida, dar și la Beijing.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?