Fotbal international Groenlanda vrea să participe la competiţiile de fotbal. Ţara cu 56.000 de locuitori a depus cererea

Data publicării:
Foto Google Maps
Foto Google Maps

Groenlanda vrea să poată concura pentru participarea la Cupa Mondială, dar nu numai. 



Groenlanda a solicitat statutul de membru al Confederaţiei de fotbal a Americii de Nord, Centrale şi Caraibelor (CONCACAF), scrie Reuters.

Groenlanda, un teritoriu autonom al Regatului Danemarcei cu o populaţie de 56.000 locuitori, va deveni al 42-lea membru al confederaţiei dacă cererea sa va fi aprobată.

Solicitarea noastră pentru statutul de membru al CONCACAF marchează un pas înainte semnificativ pentru ambiţiile noastre de a concura la nivel înalt. Am muncit din greu să ajungem aici şi sunt convins că asta va inspira jucătorii noştri şi va dezvolta cultura fotbalului nostru, a spus Morten Rutkjaer, selecţionerul naţionalei Groenlandei.

Federaţia de fotbal din Groenlanda a demarat un parteneriat strategic cu omoloaga sa din Islanda, pentru a consolida ambiţiile internaţionale ale programului şi pentru a ajuta la desfăşurarea meciurilor acasă.

Cererea către CONCACAF a fost depusă oficial pe 13 mai.

Prin conexiunile noastre cu ţările membre existente în CONCACAF ne vom extinde cunoştinţele şi reţeaua, astfel încât să ştim pentru ce să pregătim toate echipele naţionale şi echipele de club, a mai spus Rutkjaer, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?