Tenis Halep primește wild-card și revine pe teren în luna aprilie. Unde va juca aceasta

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Simona Halep revine pe terenul de tenis în prima sa competiție pe zgură. Aceasta a decis să evolueze în cadrul unui turneu WTA de categorie 250, respectiv la turneul de la Rouen, după ce a refuzat să participe la întrecerea din Cupa Billie Jean King. 



Halep își consolidează revenirea în circuit. Începe sezonul de zgură 

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis în luna martie, după lunga pauză cauzată de supendarea pentru dopaj, la turneul WTA 1000 de la Miami. Aceasta a fost învinsă în primul tur de către jucătoarea spaniolă Paula Badosa, scor 6-1 4-6 3-6.

După peste cele 500 de zile în care a lipsit din circuit, Halep pare că își calculează foarte atent următoarele apariții. 

Simona Halep a acceptat invitația de a participa pe zgură

Următorul turneu al Simonei Halep și primul meci de pe suprafața de zgură va fi cel de la Rouen, de categorie WTA 250. Sportiva a acceptat wild-card-ul oferit de organizatori și va evolua în primul său turneu de zgură după Roland Garros 2022, conform informațiilor de la Fanatik.ro

Turneul WTA Rouen va debuta pe 15 aprilie. Competiția se va desfășura în aceeași săptămână cu turneul WTA 500 de la Stuttgart.

Simo nu joacă în Billie Jean King Cup

Campioana a fost convocată de căpitanul echipei de tenis feminin, Horia Tecău, pentru confruntarea cu Ucraina din barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, competiție programată pentru 12-13 aprilie. Cu toate că Simo a acceptat propunerea inițial, aceasta a decis să se retragă din componența echipei. 

În urma deciziei de retragere de la BJKC, Simona a rămas fără șansa de a participa la Olimpiada de la Paris din vară, ea fiind absentă și la competițiile anterioare. Anunțul oficial al retragerii a fost realizat de către Federația Română de Tenis:

„Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei.

Însănătoșire rapidă, Simona Halep!” a fost comunicatul oficial al FRT.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?