Stiri Halil Umut Meler, arbitrul bătut de preşedintele lui Ankaragucu, a făcut primele declaraţii. "Mi-a spus că o să mă omoare"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Halil Umut Meler a fost bătut de preşedintele lui Ankaragucu la finalul meciului cu Rizespor, în care Olimpiu Moruţan a marcat un gol. 



La mai bine de 12 ore de la incidente, arbitrul turc a făcut primele declaraţii. 

"Faruk Koca m-a lovit sub ochiul stâng şi am căzut. Cât timp eram la pământ, mai multe persoane m-au lovit de multe ori în zona feţei, dar şi la corp. Faruk Koca mi-a spus în faţa tuturor arbitrilor: O să te omor. 

Mi-a spus asta, că o să mă omoare. 

O să depun plângere împotriva lui Farul Koca şi împotriva tuturor celor care m-au lovit. Nu voi face niciun compromis. Atât am de spus", a declarat Halil Umut Meler, citat de footmercato.net. 

Preşedintele lui Ankaragucu a fost arestat 

Conform presei turce, Halil Umut Meler, cu ochiul stâng tumefiat, a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la spital.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a anunţat pe reţeaua de socializare X arestarea celor trei bărbaţi, între care preşedintele clubului Ankaragucu.

Federaţia turcă de fotbal (TFF) a decis "amânarea sine die" a tuturor meciurilor de campionat din toate ligile, ca reacţie la acest incident care a scos în evidenţă spectrul violenţei în fotbalul turc.

"Condamnăm ferm atacul inuman împotriva lui Halil Umut Meler (...) şi sperăm în restabilirea rapidă a preţiosului nostru arbitru", a indicat Federaţia. Halil Umut Meler (37 ani) este arbitru FIFA din 2017, iar pe 28 noiembrie a condus meciul dintre Lazio şi Celtic, din Liga Campionilor.

Citat de agenţia de presă turcă Anadolu, medicul şef al spitalului Acibadem din Ankara, unde a fost transportat arbitrul, a indicat că acesta a suferit un traumatism cranian.

"Pronosticul său vital nu este afectat, are o sângerare ochiul stâng şi o mică fisură în acel loc", a detaliat dr. Mehmet Yurubulut.

Denunţând o "seară neagră" pentru fotbalul turc, Asociaţia turcă a arbitrilor a îndemnat membrii săi să-şi exercite dreptul de retragere, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel