Handbal Handbal masculin: Alte șase echipe europene se califică la Olimpiada de la Paris

Data actualizării: | Data publicării:
Pexels
Pexels

Echipele de handbal masculin ale altor șase țări europene s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară.



Victorii pentru a juca la Paris

Echipele masculine de handbal ale Spaniei, Sloveniei, Croației, Germaniei, Norvegiei și Ungariei au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, desfășurate în această vară. La finalul celor trei turnee preolimpice încheiate duminică la Granollers (Spania), Hanovra (Germania) și Tatabanya (Ungaria), cele șase echipe europene au reușit să se califice, transmite AFP.

La Granollers, Spania, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în anul 2021, a avut de suferit în fața echipei Braziliei, în ultimul meci, pe care l-a câștigat cu 28-26. Scorul acestei înfruntări era egal, 26-26, cu trei minute înainte de final.

Spaniolii au câștigat grupa cu șase puncte, fiind urmați de Slovenia, cu patru puncte, aceasta din urmă câștigând în fața Bahrainului cu 32-26. Brazilia a încheiat pe locul al treilea, cu două puncte, iar Bahrainul a completat grupa, fără vreun punct.

La Hanovra, Germania avea nevoie de un egal în fața echipei austriece, pe care a învins-o cu scorul de 34-31. Austria, care s-a clasat pe locul 8 la începutul anului la EURO 2024, din Germania, spera la prima sa calificare la Jocurile Olimpice.

Croația, pe de altă parte, și-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de anul acesta încă de sâmbătă. Aceasta a câștigat grupa, după ce a învins cu scorul de 34-22 echipa Algeriei. Croația a totalizat șase puncte, devansând Germania, care are patru puncte, Austria, cu două puncte și Algeria, zero puncte.

La Tatabanya, Norvegia a avut un ultim meci fără emoții, surclasând Tunisia cu scorul de 41-24. Nordicii au câștigat grupa, cu șase puncte, fiind urmați de Ungaria, patru puncte, de Portugalia, două puncte și Tunisia, 0 puncte.

Echipa maghiară era obligată să învingă Portugalia, reușindu-și obiectivul. Ungaria a câștigat cu scorul de 30-27, pivotul Miklos Rosta (CS Dinamo București) aducând două goluri pentru Ungaria, care va participa la Jocurile Olimpice pentru prima oară din 2012.

Cele 12 echipe calificate pentru turneul olimpic de handbal masculin sunt: Franța, Danemarca, Egipt, Argentina, Japonia, Suedia, Spania, Slovenia, Croația, Germania, Norvegia și Ungaria, notează Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel