Handbal Handbalistul Vincent Gérard vrea să joace ultimul meci al carierei la Jocurile Olimpice din țara natală

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Portarul francez, Vincent Gérard, în vârstă de 37 de ani, dorește să își încheie oficial cariera la naționala de handbal a Franței, în timpul Olimpiadei de la Paris, desfășurate în această vară.



Un ultim vis: participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Vincent Gérard, portarul actual al echipei de handbal masculin Istres Provence Handball, a anunțat că dorește să își încheie cariera sportivă la 37 de ani, în timpul Jocurilor Olimpice din țara sa natală. Acesta a anunțat încă din iarna anului trecut că dorește să se retragă la finalul sezonului actual, conform handball-planet.com

Francezul s-a alăturat, la jumătatea lunii februarie, echipei germane Istres, formație din liga a doua a handbalului masculin, după transferul de la clubul Kiel. 

Vincent, devorator de cărți, nu numai de mingi

Când nu joacă handbal, Gérard citește deseori și mult, în timpul nopții. Acesta lecturează scrieri ale unor clasici literari, precum „The Unbearable Lightness of Being (1984) de Milan Kundera sau „American Pastoral” (1997) de Philip Roth, scrie Le Monde.

Ajuns la vârsta de 37 de ani, portarul francez dorește să arate lumii că încă este în formă și poate juca pentru naționala franceză. Astfel, ultimul obiectiv al carierei sale este participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, ca parte a naționalei franceze, conduse de Guillaume Gille.

Transferul campionului olimpic, mondial și european, Vincent Gérard, la echipa din liga a doua germană, Istres Provence Handball, la mijlocul lunii februarie, pare că nu s-a realizat ținând cont de eficienta sau importanta sa carieră, ci doar de a părăsi, cât mai rapid, clubul THW Kiel. Oficialii formației Kiel au decis să rezilieze contractul cu superstarul francez, din cauza unei accidentări prelungite suferite în cantonament. Acesta nu a jucat niciun meci oficial pentru echipă.

Considerat unul dintre cei mai buni portari din lume, Vincent pare că își poate îndeplini visul de a participa la JO din această vară. Acesta are o performanță bună și în liga a doua germană, echipa sa aflându-se pe locul trei în clasament, punctele acumulate de formație făcând posibilă accederea în play-off-ul din iunie.

 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal





DC Media Group Audience
pixel