Handbal Handbalul românesc face furori în Europa. HC Dunărea Brăila este în Final Four-ul EHF European League. Au câştigat 9 din ultimele 10 meciuri europene

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

HC Dunărea Brăila are parte de un sezon european de vis. Cu 9 victorii în ultimele 10 meciuri europene, brăilencele au ajuns în semifinalele EHF European League. 



Ultima victorie a avut loc duminică seară, în faţa croatelor de la RH Podravka Vegeta Koprivnica, scor 26-25. În cei 27 de ani de existenţă, aceasta este cea mai mare performanţă a clubului din Brăila. 

"Sunt fericit, pentru că am câştigat nouă meciuri din zece şi ne-am calificat în Final Four. Când am venit prima dată la echipă, nu credeam că avem puterea şi calitatea de a ajunge la Final Four. Fetele au făcut o treabă bună şi m-au surprins într-un mod plăcut, chiar dacă nu a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat, dar ne-am calificat şi acesta este cel mai important lucru în acest moment", a declarat antrenorul principal Jan Leslie, potrivit unui comunicat de presă remis luni de HC Dunărea Brăila.

"Inima mare şi mintea noastră curată ne-au condus la victorie"



"Aşa cum ne aşteptam, a fost foarte greu, ştiam că vor încerca să ne domine, dar am avut momente bune, am avut momente proaste, iar în final am câştigat. Ne bucurăm cu adevărat că am intrat în istorie. Ştim că este un lucru important pentru Brăila şi încercăm cu adevărat să ne bucurăm de fiecare secundă a meciului. Aşadar, felicitări echipei Podravka. Este o echipă mare, dar sunt foarte fericită pentru noi. Inima noastră mare şi mintea noastră curată ne-au condus la victorie", a spus centrul sârb Kristina Liscevic.

"Calificare istorică - Dunărea Brăila în Final Four-ul EHF European League. Gloria le aparţine celor care iubesc mai mult lupta decât succesul, iar jucătoarele Dunării au demonstrat-o aseară. Dunărea Brăila a câştigat şi returul cu Podravka, scor 26-25, şi s-a calificat în Final Four-ul European League la handbal feminin, marcând cea mai mare performanţă europeană în cei 27 de ani de la înfiinţarea clubului, se mai arată în comunicatul remis de HC Dunărea Brăila.

În tur, formaţia brăileană s-a impus cu scorul de 32-26, scrie Agerpres.

În retur, pentru Brăila au marcat: Jezic 8 goluri, Francielle Gomes da Rocha 5, Popa 3, Liscevic 3, Quintino Ribeiro 2, Gonzalez Alvarez 2, Zivkovic 1, Munhoz Araujo 1, Lupei 1. Trusova a avut 7 intervenţii reuşite, iar Şerban 5.

Tot în Final Four a ajuns şi Gloria Bistriţa, alături de Nantes şi Storhamar. Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc pe 26 martie şi, dacă cele două echipe din România sunt puse să joace una contra celeilalte, atunci vom avea o reprezentantă în finala competiţiei. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?