Superliga Romaniei Helmuth Duckadam ştie câţi bani trebuie să investească Gigi Becali pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

FCSB a câştigat campionatul şi va merge în preliminariile Ligii Campionilor. Chiar dacă Gigi Becali vrea un loc la masa bogaţilor, Helmuth Duckadam crede că acest lucru e imposibil fără investiţii majore. 



În ultimii ani, echipele româneşti nu mai ajung în grupele competiţiilor europene, fie că vorbim de Liga Campionilor, Europa League sau Conference League. Iar situaţia e cauzată de lipsa investiţiilor, crede Helmuth Duckadam, portarul legendar al Stelei Bucureşti. 

Într-un interviu exclusiv pentru DC Sport, Duckadam a spus ce sumă trebuie să investească Gigi Becali pentru a-şi îndeplini visul. 

"Nu, e foarte greu să mai avem o echipă în Liga Campionilor. Poate peste zeci de ani. S-au schimbat datele problemei. Dacă ai bani, poţi să îţi faci o echipă. Să ne uităm doar la Manchester City. Au aşteptat 5 ani, cu investiţii de miliarde, să câştige Liga Campionilor. PSG a investit miliarde şi nu a reuşit să o câştige. Noi nu avem nicio şansă la ora actuală, pentru că totul e dictat de bani. 

Mă întreba cineva ce ar trebui să facă domnul Becali pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Trebuie să investească 200 de milioane. Iar ca să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor, să investească 1 miliard, cel puţin. Cam asta este diferenţa între noi şi celelalte echipe. 

Şi lipsa intensităţii campionatului e dată tot de bani. Dacă ne uităm în Anglia, Germania, Spania, Italia, sunt cei mai buni jucători din lume. De aia au campionate mai bune ca al nostru. Noi aducem jucători liberi de contract. Totul se leagă de bani!

Ce s-a întâmplat cu Sheriff Tiraspol e o întâmplare. Noi, la finalul anilor 80, nu am fost un meteorit, am dominat fotbalul european. Am câştigat o finală, am jucat încă una, am jucat şi o semifinală", a declarat Helmuth Duckadam. 

Becali nu e mulţumit doar cu titlul. Vrea în grupe 

”Slavă Ție, Doamne. Tot timpul am fost pe locul doi. Acum, îți spun un lucru. Nu trebuie să uităm niciodată și trebuie să analizăm ce se întâmplă în fotbalul românesc.

Luați Dinamo, care e pe ultimul loc, luați Rapidul, care a retrogradat. Ăsta e meritul meu, că am ținut echipa mereu acolo, sus, și în cupele europene. Ce s-a întâmplat în seara asta e cununa. Noi n-am câștigat așa, hai că ne chinuim, am câștigat en-fanfare. Trebuia să fie 5-1.

Suntem campioni, să se bucure toate lumea, suporterii. Eu nu mai sunt cum eram înainte, nu mai am vârsta. Vârsta fiind mai înaintată, intervine înțelepciunea. Nu câștig nimic cu nebunia.

Trebuie să vedem ce înseamnă titlul ăsta. Pentru ce l-am luat noi titlul ăsta? Dacă nu ne ducem în cupele europene, degeaba, ce să fac cu titlul? L-am luat degeaba, ce să fac cu el dacă nu mă duc în cupele europene?”, a spus Gigi Becali.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?