Handbal Henny Reistad, cea mai bună handbalistă de la Mondial. Două jucătoare din Liga Florilor au prins echipa ideală, dar niciuna nu e româncă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

A fost desemnată echipa ideală a Cupei Mondiale de Handbal Feminin. Nicio româncă nu a prins topul, dar în clasament se află două jucătoare din Liga Florilor. Norvegianca Henny Reistad a fost aleasă cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, în timp ce în echipa ideală a competiţiei au fost incluse două handbaliste care evoluează în campionatului României, scrie Agerpres.

Interul stânga al naţionalei Norvegiei, care a obţinut medaliile de argint la CM 2023, a marcat 52 de goluri la competiţia încheiată duminică, având un procentaj de reuşită al şuturilor de 74%. Reistad a fost cel mai bun inter stânga la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2021, când Norvegia a cucerit aurul.

Cel mai bun portar al CM 2023 a fost Laura Glauser, de la CSM Bucureşti, care a câştigat aurul cu echipa Franţei, iar suedeza Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea), clasată pe patru cu echipa sa, a fost aleasă cea mai bună extremă dreapta.

Titlul de golgheter a revenit cehoaicei Marketa Jerabkova, autoare a 63 de goluri.

Proaspăta campioană mondială Franţa are trei reprezentante în echipa ideală, pe lângă portarul Glauser fiind interul stânga Estelle Nze Minko şi extrema stânga Chloe Valentini.

Echipa ideală a CM 2023:

portar: Laura Glauser (Franţa)

extremă dreapta: Nathalie Hagman (Suedia)

inter dreapta: Louise Burgaard (Danemarca)

centru: Stine Bredal Oftedal (Norvegia)

inter stânga: Estelle Nze Minko (Franţa)

extremă stânga: Chloe Valentini (Franţa)

pivot: Linn Blohm (Suedia)

MVP: Henny Reistad (Norvegia)

golgheter: Marketa Jerabkova (Cehia)

Cea mai bună tânără jucătoare: Viola Leuchter (Germania)

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel