Formula 1 Hoţii care l-au lăsat fără ceas pe Charles Leclerc au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare

Data publicării:
Fotografie de la Donald Tong, pexels
Fotografie de la Donald Tong, pexels

În 2022, pilotul de Formula 1 a fost jefuit într-o localitate din Toscana, Italia. 



Doi dintre cei patru hoţi care i-au furat ceasul pilotului monegasc de Formula 1 Charles Leclerc (Ferrari) au fost condamnaţi marţi la zece ani de închisoare de Tribunalul din Lucca, informează EFE.

O a treia persoană implicată a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare, în timp ce a patra persoană este încă în aşteptarea procesului.

Pe 18 aprilie 2022, la Viareggio, o localitate din regiunea Lucca (Toscana, nordul Italiei), patru persoane i-au furat lui Leclerc ceasul de lux marca Richard Mille, dându-se drept fani care doreau o fotografie pentru a se apropia de el. Aceştia i-au sustras pilotului ceasul în valoare de două milioane de euro pe care acesta îl purta la încheietura mâinii.

Pilotul scuderiei Ferrari, care luase cina cu prietenii în oraş, şi-a dat seama de furt după câteva minute şi a încercat să-i caute pe hoţi prin oraş, dar a fost imposibil din cauza planului perfect pus în aplicare de banda de tâlhari, întrucât cei doi care i-au furat ceasul au fugit pe o motocicletă, iar ceilalţi doi rămaşi au blocat urmărirea lui Leclerc cu o maşină.

Ceasul a fost recuperat însă de autorităţile din Spania, câteva luni mai târziu. Acum, la un an şi şapte luni de la producerea evenimentului şi după ce trei dintre cei patru implicaţi au cerut un proces rapid, după ce au fost identificaţi drept autori ai tâlhăriei, tribunalul din Lucca a emis verdictul.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 20 de ani, ambii din Napoli, cărora li s-a atribuit responsabilitatea materială a furtului, au fost condamnaţi la 10 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce femeia de 30 de ani implicată, tot din Napoli, a primit o pedeapsă mai mică, de 6 ani şi 5 luni, pentru că a avut doar rolul de a-şi avertiza însoţitorii în caz de pericol.

Al patrulea membru al bandei, tot din Napoli, în vârstă de 30 de ani, va fi judecat în schimb într-o procedură obişnuită, la începutul anului viitor.

Doi dintre cei implicaţi au fost acuzaţi de tâlhărie şi în 2021, împotriva unui turist francez, care a fost atacat şi ameninţat cu un pistol din care au tras două gloanţe oarbe şi căruia i-au sustras un ceas evaluat la 80.000 de euro, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel