Echipa nationala Ianis Hagi, optimist înaintea EURO 2024. „Știm ce înseamnă un campionat european de seniori”

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

„Tricolorul” în vârstă de 25 de ani a explicat că formația din care face parte poate atinge rezultate bune la Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie).



Mijlocașul echipei naționale de fotbal a României, Ianis Hagi, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că „tricolorii” au destulă experiență astfel încât să știe cum să gestioneze un Campionat European.

Hagi, despre adversarele naționalei: „Au într-adevăr jucători buni”

„Am intrat în atmosfera de campionat european încă din ziua în care ne-am reunit. Tot ceea ce înseamnă munca de zi cu zi o facem pentru a fi acolo în puteri maxime și să reprezentăm România cum trebuie. Eu și colegii mei avem nu doar experiența turneului final de tineret, dar cred că avem suficientă experiență internațională.

Știm ce înseamnă un campionat european de seniori, este de două ori mai important decât la tineret, dar cred însă că avem destule experiență și știm să gestionăm un Campionat European. Cred că avem experiența necesară să gestionăm așa cum trebuie și să știm ce avem de făcut pe teren”, a afirmat Hagi.

În privința adversarilor de la EURO 2024, Hagi a spus că nu va conta doar valoarea acestora, ci și felul în care va trata echipa națională a României partidele: „Nu cred că trebuie analizat doar meciul de ieri al Belgiei. Atât Belgia, cât și Ucraina și Slovacia, sunt echipe puternice care au participat la campionatele europene și mondiale, au jucători cu meciuri foarte multe la nivel internațional.

Au într-adevăr jucători buni, dar și noi suntem o echipă bună, suntem la Campionatul European, cred că va conta și cum ne prezentăm noi. Trebuie să intrăm pe teren puternici atât mental cât și fizic”, a mai declarat Ianis Hagi.

Ianis Hagi: „Joc tot timpul pentru fani, încerc să îi fac fericiți”

Ianis Hagi spune că generația sa a fost influențată de fotbaliștii care au făcut performanță la națională și că își dorește să inspire la rândul său alți jucători.

„Presiunea va fi mereu și așteptările sunt mereu mari la echipa națională. Cred că suntem printre cei mai fericiți jucători români, pentru că facem parte din acest lot pentru EURO, toată munca de când am fost copii se vede acum. Cei care au fost înaintea noastră ne-au arătat calea, ne-au demonstrat că se poate. Și domnul Anghel Iordănescu și tatăl meu au fost printre oamenii care au făcut performanță pentru țara asta. Suntem și noi acum într-o situație în care putem avea un impact pentru generația viitoare.

Eu joc tot timpul pentru fani, încerc să îi fac fericiți, să-i fac să viseze că orice se poate întâmpla dacă muncești. Așa cum au fost generațiile precedente, așa vrem și noi să fim. Nu putem încă să ne numim o generație, trebuie să avem mai multe succese. Până acum, am avut doar un succes la echipa de seniori. Când vom avea mai multe prezențe la turneele finale și o prestație bună acolo, putem să discutăm”, a adăugat Hagi.

„Tata este un vizionar”

Referitor la obiectivul de la EURO 2024, jucătorul naționalei a spus că tatăl său, care a prezis că România va ajunge în semifinale, a fost întotdeauna un vizionar, dar că este mai importantă ieșirea din faza grupelor.

„Obiectivul este să ieșim din grupe, trebuie să fim realiști, să ieșim din grupe și apoi vom vedea ce se va întâmpla. Nu putem vorbi despre sferturi de vreme ce nu știi pe ce loc vei termina în grupă, sau cu cine vei juca.

Concentrarea noastră este să ieșim din grupe. Tata este un vizionar, a avut mereu încredere în generația noastră, dar cred că momentan este greu să vorbim despre sferturi și așa mai departe, important este să ieșim din grupe”, a mai spus Ianis Hagi, citat de Agerpres.

Naționala României va mai disputa un ultim meci de pregătire înaintea EURO 2024, vineri, cu Liechtenstein, pe Stadionul „Steaua” din București, de la ora 21:00.

Programul României la EURO 2024 (grupa E)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Lotul final al echipei naționale a României va fi anunțat vineri, 7 iunie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?