Echipa nationala Ianis Hagi putea ajunge mai devreme la Galatasaray, dar "Împăratul" Fatih Terim s-a opus

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Presa turcă a anunţat că Ianis Hagi va semna din vară cu Galatasaray, echipa la care tatăl său a scris istorie. Transferul se putea realiza în urmă cu câţiva ani, dar Fatih Terim, legendarul antrenor al turcilor, s-ar fi opus. 



Informaţia a fost făcută publică de jurnalistul Marius Mitran, la Prosport Live. 

"Știu că e reală. Uite, încerc o explicație, cred că e adevărată, cu privire la întrebarea de ce abia acum (n.r. transferul lui Ianis Hagi la Galatasaray). Din ce știu eu, culmea, chiar Fatih Terim a fost cel care s-a opus venirii lui Ianis Hagi la Galtasaray. Am avut o discuție cu Gică Hagi acum câțiva ani. Cred că gloria lui Hagi l-a strivit atunci. El e un foarte bun antrenor, dar nu aveai cum să nu te gândești că măiestria lui de antrenor stă în totalitate în geniul lui Hagi. Sigur, era foarte bucuros, dar cred că de acolo a venit și această reținere a lui.

Gândiți-vă că Ianis ar fi venit la 17-18 ani la Galata. Ce ar fi ca un copil de-ai lui Maradona să apară la Boca Junior sau la Napoli? Terim nu a rezistat. Și eu cred că Ianis Hagi va fi jucătorul lui Galatasaray”, a declarat Marius Mitran. 

Din vară, Ianis Hagi e dat ca sigur la Galataray. Ajuns la 25 de ani, Ianis Hagi joacă acum la Deportivo Alaves, unde a fost împrumutat de cei de la Glasgow Rangers. 

Ce nu a moştenit Ianis Hagi de la "Regele" Gică Hagi

Gică Craioveanu crede că o diferență între Ianis Hagi și tatăl său constă în lipsa de ambiție a jucătorului de 25 de ani. Totuși, fostul fotbalist recunoaște că Ianis are o viziune bună în joc și că lovește bine mingea: „Plecarea aia.... Ruperea aia de ritm.  La poartă trage bine, lovește bine mingea, are viziune în joc, dar n-are frânele și plecarea aia a lui Gicanu. Nu, ambiția nu. N-are cum să o aibă!”

De asemenea, Craioveanu a mai spus că rareori, fiii fotbaliștilor care au atins cele mai înalte culmi ale acestui sport pot egala reușitele taților lor: „Acum [..] spune-mi și mie, dumneata, cinci jucători cu părinți bogați care au ajuns top, top. Mi-au copiat vorba câțiva! Foame de trofee, performanță… exact! Sunt realități! Vialli, Conte… sunt excepții foarte mici și foarte puține, iar singurul fotbalist mai mare decât taică-su e Maldini. Paolo, mai mare decât taică-său, Cesare”, a mai declarat Gică Craioveanu la Un Podcast.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel