Tenis Iga Swaitek, campioana turneului WTA 1.000 de la Doha, pentru al treilea an la rând

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iga Swiatek scrie istorie în Qatar. A câștigat pentru a treia oară, consecutiv, turneul WTA 1.000 de la Doha.



Poloneza Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, s-a impus în fața Elenei Rybakina (Kazahstan, locul 4 WTA), în finala turneului WTA 1.000 de la Doha, scor 7-6 (8), 6-2. 

Iga Swiatek a fost principala favorită a acestui turneu din capitala Qatarului, dotat cu premii totale în valoare de 3.211.715 dolari, pe care l-a câştigat și la precedentele două ediţii.

Rybakina avea 4-1 în primul set și a servit pentru 5-1, însă Swiatek a făcut la rândul ei un break extrem de important în evoluția setului.  Kazaha a mai cedat încă o dată pe propriul serviciu, iar situația s-a echilibrat complet, duelul ajungând la scorul de 4-4, ca apoi setul să fie dus în tie-break.

În setul secund, Swiatek a profitat de moralul crescut prin câștigarea tie-breakului și a făcut rapid break-ul, la scorul 1-1. S-a distanțat la 3-1, Rybakina și-a mai făcut o dată serviciu, însă meciul s-a înclinat spre liderul mondial, care a încheiat setul cu un game facil.


Swiatek a acces fără joc în ultimul act după ce adversara ei din semifinale, Karolina Pliskova (Cehia, 59 WTA), a declarat forfait, scrie Agerpres.

Pentru Iga Swiatek, titlul de la Doha a fost primul din acest an și  șaptelea de nivel Masters din întreaga carieră.

Succesul de la Doha este al treilea la rând pentru liderul mondial, care s-a mai impus aici atât în 2023, în fața americancei Jessica Pegula, cât și în 2022, într-un duel contra estoniencei Anett Kontaveit.

Sonia Baciu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?