Grand Slam Iga Swiatek i-a oferit adversarei „doi covrigi”, în optimile de finală

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial al tenisului feminin nu i-a dat nicio șansă jucătoarei Anastasia Potapova, calificându-se în doar 40 de minute, în sferturile de finală de la Roland Garros.



„Brutăria Igăi” se reîntoarce

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul 1 mondial și principala favorită la câștigarea trofeului, s-a calificat, duminică după-amiază, în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, al doilea turneu major al anului, după ce a trecut în optimi, în două seturi simetrice, 6-0 6-0, de rusoaica Anastasia Potapova (41 WTA).

Swiatek s-a impus extrem de lejer, în mai puțin de o oră de joc (40 min), ea reușind trei ași, fără a face vreo dublă greșeală.


Victoria Igăi alimentează din nou glumele de pe rețelele de socializare, internauții implicând-o în numeroase ipostaze amuzante, „brutăria Igăi” redeschizându-și porțile („bagel”, în tenis, se referă la un set câștigat cu scorul de 6-0):


În runda următoare, poloneza o va avea ca adversară pe cehoaica Marketa Vondrousova (6 WTA, favorită nr. 5), câștigătoarea de la Wimbledon de anul trecut și finalistă la Roland Garros în 2019, care a învins-o pe sârboaica Olga Danilovic (125 WTA), scor 6-4 6-2 (1h 21min), potrivit Agerpres.

De șapte ori mai puține minute într-un meci, decât Djokovic

Comparativ cu minutele petrecute pe teren în ultimul meci disputat de către liderul mondial al ierarhiei ATP, Novak Djokovic (4h 30min), Iga a „zburat” pe zgura pariziană și s-a calificat în cea de-a doua săptămână a turneului de șapte ori mai repede.

Principalul favorit la câștigarea trofeului s-a calificat, în meciul început sâmbătă seara, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce l-a învins, în cinci seturi, scor 7-5 6-7(6) 2-6 6-3 6-0, pe italianul Lorenzo Musetti (30 ATP, favorit nr. 30)

Partida dintre cei doi s-a încheiat târziu în noapte, după ora 3 dimineața, Djokovic calificându-se în această fază a competiției pentru a 18-a oară în carieră.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?