Tenis Iga Swiatek, parcurs perfect la Indian Wells! Urmează duelul cu Wozniacki

Data publicării:

Liderul WTA o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki în următorul tur la Indian Wells. Poloneza se așteaptă la un meci spectaculos în sferturile turneului american, întâlnind un fost lider al tenisului feminin. Iga Swiatek își continuă parcursul excelent din deșert și pare de neoprit.



Victorie în 71 de minute

Iga Swiatek a învins-o pe Yulia Putintseva (79 WTA), scor 6-2 6-1, în doar 71 de minute, pentru a avansa în al treilea ei sfert de finală consecutiv la Indian Wells. Pe de cealaltă parte, viitoarea adversară, Caroline Wozniacki, a învins-o clar pe buna sa prietenă, Angelique Kerber, în două seturi, scor 6-4 6-2. Meciul dintre cele două reprezentante ale generațiilor va consemna prima întâlnire de la duelul din 2019, de la Toronto.

Swiatek a controlat încă de la început meciul împotriva reprezentantei Kazahstanului, Yulia Putintseva, câștigând opt game-uri succesive de la 1-1. Cea din urmă a încercat să revină în cel de-al doilea set, dar liderul mondial s-a impus rapid, permițându-i Putintsevei să realizeze doar trei game-uri pe tot parcursul întâlnirii.

După acest meci, Swiatek a declarat că a reușit să își păstreze calmul, mai ales în al doilea set: „Știam că trebuie să-mi păstrez concentrarea pentru că ea începea să facă niște lucruri diferite”. „Dar chiar îmi doream să-mi fructific jocul și să mă concentrez pe ceea ce vreau să fac.”, a mai spus ea.

De asemenea, liderul WTA este conștientă de rolul pe care îl are propria stăpânire de sine din cadrul duelilor cu adversarele sale din circuit: „Doar eu sunt responsabilă pentru ceea ce se întâmplă cu mine. Vreau să îmi mențin standardele ridicate, indiferent de ceea ce se întâmplă și cred că acest meci a fost un test pentru pregătirea mea mentală. Sunt mulțumită de felul în care mi-am păstrat concentarea și într-adevăr, pur și simplu, nu mi-a păsat cu adevărat ce se întâmplă. Sunt pregătită să se întâmple multe lucruri pe teren".

„Îi port un mare respect”

Liderul WTA a avut numai cuvinte de laudă la adresa următoarei sale adversare din sferturi, jucătoarea daneză revenind în circuit în vara anului trecut, după aproape patru ani de pauză. „Cred că joacă grozav chiar și după pauza de după naștere”, a declarat Swiatek despre Wozniacki. 

Aceasta a continuat, spunând că daneza „se luptă să se întoarcă, îi port un mare respect. Mă voi pregăti ca la oricare alt meci, dar trebuie să spun că în afara terenului este o persoană grozavă.” 

În acest sezon, Swiatek este la egalitate în ceea ce privește atingerea celor mai multe victorii din circuitul tenisului feminin, respectiv 17 reușite, cu Elena Rybakina și Emma Navarro, conform eurosport.com

Actualul lider WTA și fosta ocupantă a primului loc în clasamentul feminin de tenis se vor întâlni joi, 14 martie, la turneul de la Indian Wells.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?