Tenis Ilie Năstase, primul rockstar din tenisul mondial. Actorul celebru care venea la toate meciurile sale

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ilie Năstase este parte din istoria tenisului. Românul a fost primul număr 1 mondial ATP şi a fost un adevărat star rock în anii '70. Un actor celebru îi urmărea toate meciurile. 



Cu prilejul lansării filmului "Nasty, mai mult decât tenis", Ilie Năstase a vorbit în cadrul podcastului lui Andi Moisescu despre cariera sa şi despre cum erau anii '70 în tenisul mondial. Acesta a spus şi că un actor celebru îi urmărea toate meciurile. 

"Anthony Quinn venea la toate meciurile mele, îi plăcea de mine foarte mult. Juca şi el tenis, dar venea mereu. Atunci intra multă lume la meciuri. Tribuna era ca la fotbal, oamenii stăteau în picioare. Plăteau o liră şi stăteau în picioare. După ce s-a întâmplat la Bruxelles, la finala Cupei Campionilor, s-au pus scaune", a declarat Ilie Năstase. 

Diferenţa majoră între tenismenii de azi şi cei din anii '70. Marele regret al lui Ilie Năstase 

"Eu aici regret. Cei dinaintea mea nu au câştigat cât am câştigat eu. Şi ei ar trebui să fie cei mai supăraţi, ei erau profesioniştii. Mă refer aici la Laver, spre exemplu. Unii ca el au făcut tenisul profesionist de azi. Şi au câştigat foarte puţin faţă de mine. Şi eu am câştigat foarte puţin faţă de cei de azi. Să ne uităm la fotbal. Erau sute de milioane înainte? Miliarde? 

Acum, tenismenii nu se mai cunosc între ei, familiile nu se cunosc între ele. Nici nu îşi ştiu numele câteodată. Sau au un tunel, ca la Roland Garros, vin în vestiar, se dezbracă, fac meciul, se îmbracă şi pleacă la hotel. Noi ce făceam după meci? Mergeam la barul de sus, stăteam de vorbă cu spectatorii. Nu se mai întâmplă aşa ceva acum", a mai declarat Ilie Năstase. 

La premiera care a avut loc la Sala Palatului din București, Ilie Năstase (77 de ani) s-a arătat fericit de interesul publicului român, dar și de faptul că prietenii i-au rămas aproape.

„Sunt foarte fericit să văd atâta lume. Domnului Tudor Giurgiu, care a regizat, i-a luat trei ani ca să facă filmul ăsta. E un film foarte bine realizat, care a fost invitat și la Cannes, asta este o noutate. S-a filmat în Anglia, în Italia, la Los Angeles, peste tot... eu nu am vrut să-l văd înainte de premieră. Mă bucur că sunt atâția prieteni, înseamnă că mi-au rămas prieteni. Cu Nadia, de exemplu, am jucat tenis când era copil ea, avea 14-15 ani. Ea îmi spune fratele Ilie”, a spus fostul tenismen.

Primul număr 1 mondial al tenisului a declarat că și pe teren, dar și în afara lui, a făcut tot ceea ce a dorit.

„Nu știu ce a însemnat Ilie Năstase pentru tenis. Să spună cei care m-au văzut. Eu știu doar că mi-am făcut treaba mea. Melodia din film este 'My way', adică am făcut cum am vrut eu... și sunt foarte mulțumit, pentru că mai mult de numărul 1 nu puteam să fiu”, a spus Năstase.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel