Fotbal international "În ianuarie, cel mai bine era să plec. Acum văd lucrurile altfel". Xavi a explicat de ce a decis să rămână la Barcelona

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul catalan Xavi Hernandez a decis să rămână la FC Barcelona şi sezonul următor, deşi în ianuarie anunţase că va pleca la finalul acestui sezon. 



La o zi după ce clubul a anunţat decizia antrenorului, Xavi a spus ce l-a făcut să se răzgândească.

"Cred că proiectul început nu este încă finalizat, cred că avem o mulţime de opţiuni pentru a continua să câştigăm", a spus Xavi. 

"În ianuarie, cel mai bine era să plec, dar acum văd lucrurile altfel", a explicat Xavi, subliniind rolul jucătorilor, care au avut "un cuvânt foarte important de spus" în decizia sa de a rămâne la club. "Nu este o chestiune de ego, nu este o chestiune de bani, este o chestiune de club, iubesc Barca", a insistat Xavi, care a preluat banca tehnică a echipei sale de suflet în 2021, într-o situaţie economică şi sportivă dificilă după plecarea lui Lionel Messi.

"Stabilitatea este fundamentală pentru realizarea proiectelor", a argumentat, la rândul său, Joan Laporta, care a descris continuarea aventurii cu Xavi drept "o veste foarte bună", conform Agerpres.

Decizia președintelui clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, de a continua cu antrenorul Xavi Hernandez și în sezonul viitor, a provocat o criză în cadrul grupării catalane, informează mass-media spaniolă.

Menținerea lui Xavi la conducerea tehnică a fost consfințită miercuri seară, la finalul unei reuniuni la care au participat antrenorul, președintele Joan Laporta și vicepreședintele Rafa Yuste, în ciuda faptului că membrii consiliului de administrație al clubului hotărâseră anterior altfel, iar unii dintre ei iau acum în calcul să demisioneze, conform cotidianului catalan Sport.

O răsturnare de situație, în condițiile în care Xavi Hernandez anunțase în luna ianuarie că va părăsi FC Barcelona la finalul sezonului, fiind deranjat de criticile la adresa sa.

FC Barcelona făcuse progrese în ultimele zile pentru găsirea unui nou tehnician, principalii vizați fiind Rafa Marquez și Thiago Motta, însă schimbarea neașteptată de scenariu a lui Laporta "a derutat multe persoane", scrie Sport, citat de Agerpres.

Postul catalan de radio RAC1 precizează, la rândul său, că Laporta a condiționat menținerea lui Xavi în postul de antrenor de plecarea fratelui acestuia, Oscar Hernandez, unul dintre secunzii săi la FC Barcelona, precum și de schimbări în pregătirea fizică a lotului. În schimb, Xavi a solicitat îmbunătățirea calității lotului prin noi transferuri în această vară.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel