Tenis Încă un meci direct între Sinner și Medvedev! Finaliștii de la Melbourne se întâlnesc în semifinale, la Miami

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele turneului Masters 1000, de la Miami. Acesta îl va întâlni, pentru a11-a oară, pe Jannik Sinner, aceștia reușind, astfel, o reeditare a finalei de la Melbourne, din iarnă.



Pe urmele lui Jannik, la victoriile din acest an. Medvedev ține aproape

Tenismenul rus Daniil Medvedev (4 ATP) s-a impus în două seturi în fața chilianului Nicolas Jarry (23 ATP), scor 6-2 7-6(7), în sferturile de finală ale turneului de la Miami. El a ajuns să atingă 18 victorii în 21 de partide, în anul 2024.

Rusul a început foarte bine meciul, în prima manșă înregistrând doar trei greșeli neforțate. Cu toate acestea, cel de-al doilea set a fost mai disputat, cei doi jucători având nevoie de un tie-break.

Daniil s-a calificat în penultimul act de la Florida fără a pierde set, următorul său adversar fiind italianul Jannik Sinner (3 ATP), cel mai în formă jucător al sezonului, de până acum.

Aceștia s-au întâlnit, ultima dată, la Melbourne, unde Jannik a revenit de la 2-0 la seturi în favoarea rusului. Sinner a triumfat la Australian Open, fiind primul turneu de Mare Șlem pe care l-a câștigat, reprezentând totodată, a patra partidă consecutivă câștigată în fața rusului.

Nu l-a mai bătut pe Sinner de un an

Ultimul succes al campionului de la US Open 2021 contra italianului a venit chiar în cadrul turneului de la Miami, în finala anului trecut, când Daniil a trecut de elevul lui Cahill cu scorul de 7-5 6-3, pentru a ridica trofeul. În urma victoriei împotriva lui Jarry, Medvedev a ajuns la un procentaj de 45% semifinale realizate la turneele ATP 1000 pe suprafața de hard, din anul 2020 până în prezent. Acesta reprezintă cel mai bun procentaj printre jucătorii de tenis din circuit.

În ultimele patru meciuri disputate între cei doi, Medvedev nu a putut să se impună în fața italianului, chiar dacă l-a învins în alte șase rânduri. Cu toate acestea, ultimele trei meciuri dintre jucătorul italian și cel rus s-au terminat în decisiv, Sinner având nevoie de trei seturi, atât la Turneul Campionilor, scor 6-3 7-6(4) 6-1, cât și la Viena, scor 7-6(7) 4-6 6-3, respectiv cinci manșe, la Australian Open, scor 3-6 3-6 6-4 6-4 6-3, pentru a-l învinge pe Medvedev.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel