Fotbal international Indianul Sunil Chhetri, al treilea cel mai bun marcator internaţional după Messi şi Cristiano Ronaldo, se retrage

Data publicării:
sursa: Pexels via Pixabay
sursa: Pexels via Pixabay

Fotbalistul indian Sunil Chhetri, care este al treilea cel mai bun marcator în meciurile internaţionale după Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, a anunţat că se va retrage de la echipa naţională. 



Fotbalistul indian Sunil Chhetri, al treilea cel mai bun marcator în activitate în meciurile interţări, după Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, şi-a anunţat, joi, retragerea de la echipa naţională cu ocazia viitorului meci al echipei reprezentative, programat pe 6 iunie, informează EFE.

"Următorul meci va fi ultimul pentru mine", a spus atacantul în vârstă de 39 de ani, într-o înregistrare publicată pe contul de X în care şi-a anunţat retragerea internaţională, după 94 de goluri înscrise în 150 de meciuri oficiale în tricoul Indiei.

El este al treilea cel mai bun marcator în activitate pentru echipa naţională, după Lionel Messi, care are 106 goluri pentru Argentina, şi Cristiano Ronaldo, care deţine recordul absolut, cu 128 de goluri pentru Portugalia, conform datelor oficiale ale UEFA.

În clasamentul all-time, Chhetri ocupă însă locul patru, după iranianul Ali Daei, autor a 108 goluri, retras în 2006.

Chhetri, care a debutat în 2005 împotriva Pakistanului, la vârsta de 21 de ani, a explicat că nu a luat această decizie pentru că nu-i mai permite condiţia fizică, ci pentru că "este un capitol care trebuia să se încheie".

Meciul ales pentru retragerea sa de la naţională va avea loc pe 6 iunie la Kolkata, unde India va întâlni echipa similară a Kuweitului în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?