Fotbal Iniesta, bun de plată! Cum s-a sustras spaniolul de la achitarea taxelor și ce sumă îi cer înapoi japonezii

Data publicării:
sursa: Pexels
sursa: Pexels

Andreas Iniesta este unul dintre cei trei fotbaliști străini care au jucat la echipe din Japonia și cărora Agenția Fiscală le solicită diferite sume pentru că nu și-ar fi respectat corect obligațiile fiscale. Acesta este dator fiscului japonez cu peste 3 milioane de euro. 



Datorie de peste trei milioane de euro

Autoritățile fiscale japoneze îi cer fotbalistului spaniol Andres Iniesta să achite 580 de milioane de yeni (3,5 milioane de euro), reprezentând neplata unor impozite datorate statului pentru că nu și-a declarat în mod corespunzător veniturile pe timpul șederii sale în această țară, a relatat, vineri, presa niponă, citată de EFE, conform Agerpres.

Andreas Iniesta este unul dintre cei trei fotbaliști străini care au jucat la echipe din Japonia și cărora Agenția Fiscală le solicită diferite sume pentru că nu și-ar fi respectat corect obligațiile fiscale, rezultând o sumă totală nedeclarată corespondentă cu 12,7 milioane de euro, conform postului public NHK.


Autoritățile japoneze susțin că Iniesta, în vârstă de 39 ani, era rezident în Japonia, întrucât locuia, la vremea actuală, cu familia la Kobe, fiind și ambasador cultural al orașului.

Mai mulți fotbaliști, căutați de fisc

Ceilalți doi fotbaliști sunt sud-coreeanul Jin-hyeon Kim (36 ani), portarul echipei Cereza Osaka, ce are de plătit 700 de milioane de yeni (echivalentul a 4,2 milioane de euro) și atacantul brazilian, Anderson Patric Aguiar Oliveira, „Patric” (36 ani), jucătorul echipei Nagoya Grampus, care are avea de achitat 600 de milioane de yeni (3,6 milioane de euro).

Iniesta, ce va împlini 40 de ani pe 11 mai, a disputat 723 de meciuri pentru FC Barcelona, înainte de a pleca la echipa japoneză Vissel Kobe, pentru care a evoluat de 134 de ori. În vara anului trecut, el a semnat cu Emirates FC, din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?