Fotbal Înlocuire fulger a lui Leo Grozavu. Cine este noul antrenor al ieșenilor, după eșecul de ieri cu FC Botoșani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După eșecul înregistrat în fața botoșănenilor de sâmbătă seară, scor 1-2, Poli Iași și antrenorul echipei, Leo Grozavu, au ales să încheie colaborarea. Anunțul despărțirii a fost făcut pe site-ul oficial al clubului de fotbal. Ieșenii i-au găsit extrem de repede înlocuitor tehnicianului care a adus formația din liga secundă.„Nu aveam timp să stăm după un antrenor!” - Tony da Silva, spirit de luptător

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, a declarat că echipa ieșenilor nu dispune de foarte mult timp pentru a găsi soluțiile care să o îndepărteze de retrogradare, astfel că oficialii clubului au găsit foarte repede un înlocuitor pentru Grozavu:

„A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui. Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FC U Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră, ne-am decis asupra lui Tony”.

Șfaițer a explicat modul în care l-a ales pe Tony da Silva, cel care îl va înlocui pe Leo Grozavu pe banca de antrenor, aducând în discuție și calitățile acestuia: „În ultimii ani, am primit numeroase referințe pozitive despre cum lucrează. Are același spirit de luptător pe care-l etala ca jucător, este foarte preocupat de a se perfecționa, are licența PRO, a învățat de la nume mari ale fotbalului portughez, cu care e prieten.”

„A contat enorm și faptul că vorbește româna și alte limbi de circulație internațională, precum și faptul că a urmărit mereu campionatul nostru, fiind la curent cu tot ce se întâmplă. Eu am încredere că Tony va fi un De Zerbi de România!”, a mai declarat Șfaițer pentru cei de la gsp.ro

După ce a abandonat cariera de jucător, Tony da Silva, care are licența PRO, a lucrat în eșaloanele doi și trei din Portugalia. Acesta a fost aproape de a prelua clubul lui Gigi Becali, recunoscând că ar mai fi negociat și cu alte echipe din România în trecut.

Decizie de comun acord

Sâmbătă seara, după ce Poli Iași a pierdut la Botoșani, scor 1-2, clubul a decis să pună capăt contractului cu antrenorul Leo Grozavu.

„În această seară, conducătorii clubului nostru și antrenorul Leo Grozavu au hotărât, de comun acord, după o ședință, încheierea mandatului tehnicianului la cârma echipei noastre după 17 luni și 16 zile de la începutul activității de antrenor principal în Copou, 14 octombrie 2022”

Îi mulțumim lui Leo pentru momentele de neuitat trăite cu el la conducerea tehnică - promovarea în Superligă, succesele din acest sezon, promovarea și dezvoltarea tinerilor jucători, încununată cu selecții la loturile naționale.

Pentru acestea și multe altele îți suntem recunoscători, Leo Grozavu! Îți dorim multe realizări pe toate planurile!”, a fost comunicatul clubului.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel