Liga Campionilor Înţepături înainte de PSG - Barcelona. Cine reprezintă mai bine spiritul Barcelonei? Luis Enrique, răspuns clar: "Cu siguranţă eu"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Luis Enrique spune că reprezintă mai bine spiritul Barcelonei decât spaniolul Xavi Hernandez, actualul antrenor al catalanilor. Declaraţia vine cu o zi înainte de derby-ul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, PSG-Barcelona. 



Întrebat, cu o zi înaintea meciului din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, dacă el sau Xavi reprezintă mai bine spiritul fotbalistic al Barcei, Luis Enrique a răspuns: "Fără îndoială, eu. Este părerea mea. Posesia mingii, goluri, presingul, titlurile, trofeele. Eu reprezint cel mai bine Barca chiar dacă alţii gândesc altfel (...). Nu-l cunosc pe Xavi ca antrenor, a fost jucătorul meu. Cunosc foarte bine clubul, dar nu ştiu dacă asta va fi un avantaj. A fost o experienţă extraordinară la nivel emoţional."

"(...) trebuie să fiu profesionist, iubesc mult Barca, dar trebuie să mă concentrez asupra muncii mele şi a echipei care a avut încredere în mine (PSG - n. r.). Şi vreau să mă calific în turul următor", a adăugat fostul internaţional spaniol.

Întrebat dacă PSG este favorită în dubla manşă cu Barca, Luis Enrique a răspuns: "Unii vor crede că suntem favoriţi, alţii nu. Dar asta nu e important. Prefer să nu cred că suntem favoriţi, prefer să credeţi că mâine eu voi fi victima (...). Nimeni nu poate crede că Barca e slabă, e o Barca puternică. Au o dinamică ofensivă bună. Au jucători foarte buni, este un club cu multă experienţă, care a câştigat deja de cinci ori Liga Campionilor. Nu este uşor, dar mă simt stimulat. Sper că vom avea două meciuri frumoase (...)."

"Sper că ambiţia va fi mai mare decât presiunea" în rândul jucătorilor lui PSG, a spus fostul internaţional spaniol.

"Suntem foarte încântaţi să jucăm la acest nivel şi să ne calificăm în turul următor. În faza grupelor am văzut multe responsabilităţi, acum sentimentul este entuziasmul echipei şi al jucătorilor (...). Încerc să uit presiunea care există pentru că noi n-am câştigat Liga Campionilor. Nu este o lipsă de ambiţie, trebuie să trecem mai întâi de sferturi. Suntem entuziasmaţi, dar nu vrem să ne gândim la presiune", a continuat el, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel