Superliga Romaniei Ioan Mihai, primul lider de galerie al Rapidului, taxează arbitrajul de la FCSB-Rapid. A adus aminte de un meci de Cupă din comunism

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB şi Rapid s-au întâlnit pe Arena Naţională sâmbăta trecută, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2. În urma acestui rezultat, Rapid a rămas pe locul 5, fără victorie în playoff, în timp ce FCSB a amânat cu cel puţin o etapă sărbătorirea titlului. 



Mihai Ioan, primul lider de galerie al Rapidului, spune că era convins că meciul se va termina la egalitate, însă nu a ezitat să taxeze arbitrajul. Marcel Bîrsan a anulat un gol Rapidului şi a validat golul de 2-2 al FCSB-ului, deşi mingea părea că ar fi ieşit din teren la centrarea lui Darius Olaru. 

"Cu o săptămână înainte, în nişte cercuri, am zis că va fi egal. Era de aşteptat orice. Au început mai bine cei de la FCSB. Au venit ai noştri foarte repede peste ei, au făcut 2-1. Şi nu au fost doar ocazii, au fost acele scamatorii ale arbitrilor, şi de pe teren şi din camera VAR. Dau un exemplu. A fost un meci de Cupă, acum mulţi ani, noi eram în B, unde eram ţinuţi pentru că Partidul se temea de lumea care ţinea cu Rapidul.

Se juca pe teren neutru, în Regie, cu Steaua. Conducem noi cu 1-0. Scapă Damaschin din terenul nostru, se fluieră offside. Nu era picior de stelist pe stadion în public. Rapidiştii erau şi prin pomi. Meciul a durat 28 de minute în plus. Nu prelungiri, meciul. Până au dat ăia gol. Ne-au egalat şi ne-au şi bătut, ne-au scos din Cupă. Ce, mai trebuia VAR? 

Vine Paştele, au nevoie şi ăia de la VAR de miel... 

Nici la 2-1 pentru Rapid nu credeam că mi se strică pronosticul de egal. Întrebarea mea e cu ce a deranjat Rahmani? Cu ce l-a incomodat pe Târnovanu?", a declarat Mihai Ioan, cunoscut drept Mache, primul lider de galerie al giuleştenilor, la Exclusiv Rapid. 

Kyros Vassaras, şeful arbitrilor din România, a explicat de ce a fost anulat golul lui Hassani 

"În cursul unui atac, un jucător șutează spre poarta adversă, în timp ce coechipierul se află într-o poziție clară de ofsaid, fiind exact pe traiectoria mingii. Acesta face un gest evident foarte aproape de minge, deoarece, fără să o evite în ultimul moment, aceasta l-ar fi putut atinge.

El se află chiar în interiorul suprafeței de poartă adversă, aproape de portar, iar acțiunea sa, în conformitate cu Legile Jocului, are un impact evident asupra capacității portarului de a juca mingea. Arbitrul și arbitrul asistent decid corect pentru ofsaid, iar golul nu este acordat. VAR confirmă decizia luată de arbitri pe terenul de joc”, a explicat Kyros Vassaras, pentru FRF.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel