Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău ar putea pleca din nou de la U Cluj. "E o lipsă totală de încredere în momentul de faţă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Universitatea Cluj ar putea rămâne fără antrenorul Ioan Ovidiu Sabâu, după ce a ratat calificarea în finala Cupei României şi a pierdut şi prima poziţie în playout, ambele în faţa celor de la Oţelul Galaţi. 



Anunţul a fost făcut chiar de tehnicianul "şepcilor roşii", care spune că la Universitatea Cluj este o mare lipsă de încredere după ultimele rezultate din campionat şi Cupă. 

”E o lipsă totală de încredere, în momentul de față. Am fost acolo sus, pentru play-off, am pierdut acel moment, după care posibilitatea să jucăm o finală, la fel am pierdut. Și, îți pierzi încrederea, ăsta e adevărul.

Din antrenor apreciat, respectat, ești un nimeni acuma. Din jucători apreciați, respectați, încurajați tot timpul, (n.r. sunt considerați) jucători foarte slabi. Depinde de noi cum vom reacționa. Le dăm dreptate sau ne revenim și redevenim acea echipă care am convins și am făcut lumea să creadă în noi.

E o perioadă foarte grea, dar nu trebuie să cedăm. Am mare încredere că nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj. Am încredere în jucători. La mine nu se pune problema să mă susțină, să nu mă susțină. Nu am nevoie de lucrul acesta. Are nevoie echipa, jucătorii.

La mine, dacă se găsesc soluții mai bune și au alte variante mai bune, sunt dispus să plec și chiar să vin cu bani de acasă să ajut echipa. Aici nu punem sub semnul întrebării «pleacă Sabău sau nu pleacă». Nu discutăm această problemă. Am încredere în mine, în tot ceea ce am lucrat, nu m-am schimbat, am aceleași principii. Încerc să-i adun pe jucători, să le dau încredere. Țin foarte mult la ei”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău, nemulţumit de jocul elevilor săi în Cupa României, cu Oţelul 

Oţelul Galaţi s-a calificat în finala Cupei României după ce a învins U Cluj cu 2-1. Scorul putea fi chiar 3-1, dar gălăţenii au ratat un penalty în prelungirile partidei. Ioan Ovidiu Sabău a arătat greşelile elevilor săi la acel meci. 

”Ce aș putea să spun? Și la fotbal trebuie să ai pasiune pentru el, să ai ultima fază, să înscrii. Ei din trei ocazii îți dau două goluri. La ultima fază eram doi jucători cu unul și luăm destul de ușor golurile.

Vedem, analizăm, ne așteaptă jocul de duminică, ei au entuziasm. Ce știu să facă o fac foarte bine. E o calificare importantă pentru ei. Înseamnă că se muncește. Au rezultate.

Nu am spus prea multe (n.r. în vestiar), doar că puteam să gestionăm mai bine ultima fază. Noi dăm cu latul la poartă, dar trebuie să fim mai responsabili.

Nu vreau să trag concluzii, pentru că mai avem multe meciuri. Ne rămâne salvarea de la retrogradare. Am avut momente când puteam să ajungem în play-off, când puteam ajunge în finala Cupei, dar nu am făcut-o.

La cum suntem plătiți, cred că trebuie să dea mai mult (n.r. unii jucători). Au venit și oameni de la Cluj să ne susțină.

Nu e suficient. Poate dacă intram în prelungiri,controlam jocul. Lipsește puterea aia de a finaliza, sunt prea moi", a spus antrenorul săptămâna trecută. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel