Turnee ATP Ion Țiriac, necruțător la adresa tenismenilor români: „Cui vreți să dau wild-card? Nu au valoare!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Afaceristul român a explicat motivele pentru care tenismenii români nu au primit invitație specială pentru a accede direct pe tabloul principal de la Țiriac Open.



Țiriac bagă mâna-n foc! Niciun tenismen român nu va câștiga un Grand Slam în viitorul apropiat

Fostul tenismen Ion Țiriac a declarat, vineri, că jucătorii români nu au valoare pentru a primit un wild-card direct pe tabloul principal al turneului Țiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro și găzduit zilele acestea de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală.

„Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild-card în calificări și a și pierdut în turul 2 (n.r. - al calificărilor) în 35 de minute, cui vreți să dau eu wild-card într-un turneu oficial ATP pe tablou ca să stea pe teren 30 de minute. Jucătorii români nu au valoarea pentru wild-card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000... și au valoare cei care au azi 14-15 ani.

Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu. Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câștige vreun Grand Slam dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Țiriac.

CITEȘTE ȘI Primele nemulțumiri la Țiriac Open: Filip Jianu, dezamăgit de lipsa wild-card-urilor pentru tenismenii români

Fostul tenismen are planuri mari pentru sportul alb din țara noastră

Ion Țiriac a menționat că speră ca în viitor turneul să se poată organiza pe o arenă pe care o va construi la Otopeni.

„Noi am reușit să aducem turneul înapoi la București. Pentru că turneul era aici și am fost dați afară. Este rușinea sistemului de azi, juridic, moral și practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (n.r. - Arenele BNR). Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din țară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi, și nu Ceaușescu, ci alt 'escu'. Și dacă îl ia alt 'escu' și nu există lege în România... asta s-a întâmplat (n.r. - a plecat turneul). Acum l-am adus înapoi și să vedem ce facem!

Mulțumesc domnilor Marica și Năstase că ne găzduiesc. O să facem aici peste drum (n.r. - arenă de tenis), o să dureze 2 ani. Din păcate modificările la legea fundațiilor, modificări spre bine, au fost anulate complet. Mi s-a spus că motivul este că se pierd 1 miliard și ceva pentru că hoții fură, toți cu ONG-urile au numai Mercedes... păi bagă-i în pușcărie pe hoți, că de aia e pușcărie! Dar pe ăștia care fac ceva de dat, dacă îi schingiuiești, ei nu mai au cum să facă. Să fac eu o sală de 10-15.000 de locuri mă costă 80 de milioane sau 100 de milioane, și mai dau încă 20 de milioane statului. Păi de unde și de ce? De ce, pentru că o fac pentru ei, nu pentru mine. N-a trecut legea, asta este, vom vedea în viitor", a precizat el.

Omul de afaceri a prezentat oficial, vineri, în cadrul unui eveniment, mașina Mercedes AMG One care va fi expusă la salonul Țiriac Collection din Otopeni. Mercedes AMG One are un motor V6 Hybrid E-turbo, 1600 cc, 1.063 CP, transmisie automată în 7 trepte, poate să ruleze cu viteze de peste 300 km/h și are la bază monopostul de Formula 1 Mercedes-AMG F1 W06 din 2015.

„Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei mașini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeți este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găsește și pe piața liberă și se vinde cu 5 milioane, dacă se găsește. Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza și pe stradă. Pentru colecție AMG One înseamnă un mare plus pentru că sunt foarte puține și nu multe dintre ele vor putea fi accesate de public”, a adăugat Țiriac, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel