Superliga Romaniei Ion Ţiriac spulberă speranţele dinamoviştilor. "Nu voi investi în fotbal"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

S.a vorbit mult în ultimele luni despre o posibilă implicare a lui Ion Ţiriac, alături de Mircea Lucescu, la Dinamo Bucureşti. Miliardarul a spus, însă, la Gala Sportului Românesc, că nu este dispus să bage bani în fotbal. 



"Nu investesc în fotbal. Eu aş investi cu Mircea Lucescu, şi vorbesc serios. Eu am promis ceva cu mult timp în urmă şi mă bat cu morile de vânt, cu aprobări, pentru că aici este foarte mare birocraţia. Dar eu fac la Otopeni ceea ce am promis că fac. Şi mă apropii foarte mult de sala polivalentă mai mare de 10.000 de locuri. Foarte mult mă apropii, pentru că pare că am obţinut înălţimea care îmi trebuie şi merg mai departe. Acolo aş face şi un stadion, cu o şcoală de copii. Şi am luat exemplu de la Platini. Platini avea la centrul meu de tenis din Franţa, pentru că am avut unul şi l-am făcut cadou comunităţii în Sudul Franţei, 2.500 de copii, trei luni, în fiecare vară, cu nouă foşti colegi de-ai lui de echipă naţională. Aşa ceva aş face. Dacă am avea sute şi sute de centre din astea, poate că n-am avea 13 străini într-o echipă de fotbal, ci 13 români", a afirmat Ţiriac la Ateneul Român, conform Agerpres.

Mircea Lucescu i-a avertizat pe dinamovişti că investitorii nu vin fără stadion 

”Suntem doi oameni de sport. Nu se pune problema. Atât timp cât Dinamo nu are un stadion, nu ai nicio speranță că lucrurile vor evolua. Trebuie să se facă o bază serioasă de pregătire. Zona centrală a lui Dinamo este extrem de accesibilă. Stadionul poate să fie foarte folosit pentru multe lucruri, nu numai fotbal.

Să dea drumul la acest proiect. Altfel, nu ai de unde s-o apuci. Cred că uitați câți ani am eu. Să vedem. E de discutat despre așa ceva. Ţiriac ar vrea să se implice. Vrea să aibă convingerea că implicarea lui va duce la rezultate. Noi nu suportăm nereușita!”, a declarat Mircea Lucescu, la Fotbal Club.

Dinamo este la retrogradare în Liga 1, însă păstrează în continuare speranţe pentru salvare. În ultima etapă, dinamoviştii au învins Farul, scor 2-0, la Constanţa. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?