Tenis Ion Ţiriac subliniază greşeala Simonei Halep în scandalul de dopaj. Mesajul pe care trebuia să îl dea autorităţilor când a fost găsită dopată

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Miliardarul Ion Ţiriac spune că Simona Halep a greşit în momentul în care a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă în circuitul WTA. ”Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce? 

Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, 'nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa'. Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei”, a declarat Ion Ţiriac pentru EURONEWS

"Se antrenează în fiecare zi, dar este complet nedrept"

"Dacă cineva este pozitiv, este pozitiv. Dar cum putea fi ea pozitivă când era negativă, negativă, pozitivă? Ei bine, pentru Nurofen, vedeți… Deci faimosul TAS, acum Simona trebuie să meargă la TAS, este o regulă că la Jocurile Olimpice, în aceeași zi, a doua zi, trebuie să te evalueze. Și la ora 6 seara, trebuie să dea o hotărâre.  Șase avocați, două institute, toți, Federația Internațională, pentru noi este complet corect, fără penalizare.

Simona, acum, ce mai așteaptă? Un an sau mai mult? Pentru că nu asta trebuie ei să facă. Este sau nu este. Și de ce nu au întrebat mai întâi echipa, din punct de vedere legal, să vină la masă, pentru că au o responsabilitate, pentru care sunt plătiți și așa mai departe.

Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei. Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță. Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații", a mai declarat Ion Ţiriac. 

În octombrie 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping. În organismul ei au fost găsite urme de roxadustat, o substanţă interzisă. Ulterior, ITIA a suspendat-o pe Simona Halep timp de 4 ani. Sportiva îşi caută acum dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel