Superliga Romaniei Ionel Augustin, ultima legendă de la Dinamo. Costel Orac a fost ofertat, dar totul a picat. "Mi-am dat seama că nu va avea nicio finalitate"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dinamo Bucureşti luptă pentru menţinerea în Liga 1, după ce a învins-o pe Csikszereda cu 2-0 în prima manşă a barajului. Cu toate astea, fostele glorii nu sunt mulţumite de ce se întâmplă la club. 



Ionel Augustin este singurul fost mare fotbalist al lui Dinamo rămas în cadrul clubului, la centrul de copii şi juniori, însă Costel Orac a dezvăluit că acesta a fost aproape să plece. Ba mai mult, Orac spune că a fost ofertat de Dinamo pentru funcţia de director sportiv, dar totul a picat. 

"Puțină lume știe că au încercat să-i forțeze mâna să plece. Au vrut să-l treacă pe linie moartă. Anul trecut (n.r. s-a întâmplat). 

(n.r. de ce nu mai sunt foste glorii la Dinamo) Mi-e greu să spun, să intru în mintea lor. Probabil, așa are și Andrei Nicolescu prilejul să apară mai des și să acorde interviuri, televiziunile să-i ceară părerea. Dar aș vrea să spun un lucru.

Inclusiv eu am avut o discuție, la începutul lunii februarie, când m-a sunat domnul Nicolescu și m-am întâlnit cu el la club. Atunci a apărut și domnul Voicu. Au dorit să vorbim în eventualitatea în care să am calitatea de director sportiv. E prima oară când o spun, nu am spus nimănui treaba asta. Nu era normal, dacă ei nu au făcut lucrul ăsta, nu aveam de ce să o fac eu. Mi-au spus cam ce doresc, mai ales că urma să se implementeze și chestia asta de la federație cu directorul sportiv. A fost, spun eu, o discuție preliminară.

Le-am spus că da. Le-am explicat că urma să plec și mă întorc peste 10 zile. Mi-au transmis că au vrut să discute cu mine, să vadă care este poziția mea, dar trebuie să ia legătura și cu Zeljko Kopic. M-au întrebat dacă știu vreo limbă străină, eu vorbesc engleză, franceză și italiană, nu am nicio problemă în privința asta. Mi s-a părut, cel puțin mie ca om de fotbal, ciudat că au spus lucrul ăsta.

Că trebuie să discute cu antrenorul, să vadă care e poziția lui, pentru că el și-ar dori un director sportiv străin, croat. Atunci mi-am dat seama că lucrurile nu vor avea nicio finalitate", a declarat Costel Orac pentru Prosport.

Şeful scouterilor de la Dinamo, un tânăr de 23 de ani pasionat de FIFA

"Directorul sportiv este cel care implementează politica sportivă a clubului, nu a antrenorului. Din nou, o abordare total greșită. Dacă vrei să-ți facă ceva, mai ales că noi suntem în situația dezastruoasă la academie, la fel cum este și la scouteri. Am auzit declarația de mare mândrie că e un copil de 23 de ani care joacă FIFA pe calculator. Sigur, au și ei utilitate, dar șeful scouterilor trebuie să fie cineva cu experiență, care are ochi pentru treaba asta”, a mai declarat Costel Orac. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?