Superliga Romaniei Ionuţ Chirilă se oferă să o antreneze pe Dinamo, chiar dacă echipa ar retrograda în Liga 2

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ionuţ Chirilă vrea să fie antrenorul lui Dinamo şi nu ar ţine cont de o eventuală retrogradare a echipei."Indiferent dacă se salvează de la retrogradare sau nu, trebuie făcută o reconstrucție de la zero! Dacă mi s-ar propune să vin să antrenez la Dinamo, aș accepta, chiar și dacă retrogradează în Liga a 2-a.

În primul rând, îmi plac lucrurile cu un grad ridicat de dificultate. În al doilea rând, Dinamo este casa mea. Acolo m-am născut, am crescut și m-am desăvârșit profesional”, a spus Ionuț Chirilă, conform gsp.ro.

Nu este prima dată când Ionuţ Chirilă vorbeşte despre dorinţa de a fi antrenorul lui Dinamo. În urmă cu câteva săptămâni, acesta chiar întreba, într-un podcast, ce trebuie să mai facă pentru a deveni antrenorul "câinilor". 

"Nu ştiu ce trebuia să mai fac ca să antrenez Dinamo. În 1996, când m-a chemat ministrul Tărăcilă la el, trebuia să preiau Dinamo, dar nu ştiu ce s-a mai întâmplat. În 2012, m-au chemat Borcea şi Săvulescu, am negociat. În 1996 aveam 30 de ani, ministrul Tărăcilă m-a chemat la el şi mi-a spus că e momentul să preiau Dinamo, că lucrasem cu jucătorii la tineret, erau formaţi de mine. Dacă preluam Dinamo atunci, acum eram departe. Ideea este că un antrenor care a demonstrat că trece prin toate etapele cu succes şi ajunge la maturitatea de a gestiona cu succes o echipă de Liga 1 şi a o transforma într-un business profitabil, un antrenor care a făcut jucători de 70-80 de milioane de euro, pe acte, nu pe vorbe... 

Ascultaţi-i pe Sânmărtean, Raţ, Bratu, Marica, Mitea. Să spună ei cine este Ionuţ Chirilă. 

Fotbalul românesc, din păcate, văd că nu are nevoie de un om care a dat generaţii întregi şi la nivelul Ligii 1, şi la echipa naţională de juniori, la toate nivelurile. Ştii ce face Ionuţ Chirilă? Îl face pe jucătorul de 19 ani, cu salariu de 1500 dolari, să ajungă la complexitatea tehnico-tactică, fizică şi mentală, a lui Deac sau Camora, pe care Neluţu Varga îi plăteşte cu 30.000 euro pe lună la 35 de ani", a declarat Ionuţ Chirilă la Sportcast cu Sile. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel