Echipa nationala Ionuț Lupescu recunoaște dificultatea grupei din care face parte România: „Vom avea meciuri grele acolo!”

Data publicării:
lupescu
lupescu

Fostul internațional român a analizat șansele selecționatei de fotbal a României în cadrul grupei E a Campionatului European din Germania.



Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat că echipa națională a României va avea parte de meciuri grele la Campionatul European din Germania, chiar dacă toată lumea consideră că grupa din care mai fac parte Belgia, Ucraina și Slovacia este una accesibilă.

Lupescu: „„Eu sper că naționala va reuși să treacă de grupe”

„Toată lumea zice că e o grupă accesibilă. E adevărat, se putea mai rău, dar oricum vom avea meciuri grele acolo. Belgia este principala favorită de a se califica mai departe din grupa noastră, dar eu cred că și Ucraina are o echipă foarte puternică. Eu sper să reușim să avem rezultate bune și cu unii, și cu alții”, a spus Lupescu.

Mijlocaș defensiv în echipa națională a României care atingea faza sferturilor de finală la Cupa Mondială din 1994, Lupescu a atras atenția asupra importanței primului meci la un turneu final: „Primul meci, cel cu Ucraina, are o importanță aparte. Pentru că dacă nu pierzi, atunci ai mai multe șanse în următoarele două meciuri din grupă.

În sensul că se califică și cele mai bine clasate echipe de pe locurile 3 ale grupelor. Așadar, contează orice punct pe care vom reuși să îl câștigăm în grupa noastră”, a explicat el.

„Eu sper că naționala va reuși să treacă de grupe, dar depinde de băieți. Îmi doresc ca ei să joace cu mult curaj, cu multă concentrare pe ceea ce au de făcut, să dea dovadă de unitate și atunci cu siguranță vor reuși să adune și puncte. Noi toți sperăm ca România să fie o surpriză plăcută la acest Campionat European”, a mai adăugat fostul internațional.

De asemenea, în opinia lui Ionuț Lupescu, participarea la competiția EURO 2024 este foarte importantă atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru jucătorii primei reprezentative.

„Calificarea asta este importantă în primul rând pentru băieți, pentru că au ocazia să demonstreze ce pot pe cea mai înaltă scenă și apoi evoluțiile să îi propulseze cât mai sus. La fel de important este pentru România, care intră și ea în rândul echipelor mari calificate la EURO.

Trebuie să joace bine acolo, astfel încât atât fotbalul românesc, cât și jucătorii, să aibă performanțe. Băieții trebuie să folosească ocazia asta pentru că nu te califici în fiecare an la un Campionat European, și știm asta foarte bine.

În general națiunile mari din fotbalul european sunt printre favoritele la câștigarea trofeului. Franța, Anglia, Italia, chiar și Germania... pentru că joacă acasă și întotdeauna reușește să obțină rezultate foarte bune. Portugalia, la fel, mi se pare o echipă foarte bună, care se poate gândi la trofeu. Deci sunt destule echipe care pot ajunge să câștige această ediție a Campionatului European”, a mai afirmat el, pentru Agerpres.

În vârstă de 55 de ani, Ionuț Lupescu este unul dintre jucătorii reprezentativi ai „Generației de Aur” care reușea, în urmă cu 30 de ani, cea mai mare performanță a echipei naționale a României, și anume atingerea fazei sferturilor de finală la CM 1994 din SUA. Acesta a îmbrăcat de 78 de ori tricoul primei reprezentative, reușind să marcheze șase goluri.


Programul României la EURO 2024 (grupa E)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?