Superliga Romaniei Ionuț Lupescu speră ca Dinamo să se salveze de la retrogradare. Fostul internațional recunoaște: „A depins și de celelalte meciuri!”

Data publicării:
lupescu
lupescu

Lupescu a recunoscut că echipa Dinamo București a depins mult de rezultatele celorlalte meciuri din play-out-ul SuperLigii pentru a nu retrograda direct în cea de-a doua divizie de fotbal.



Ionuț Lupescu, despre șansa lui Dinamo de a juca la baraj: „Am avut noroc!”

Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat, miercuri, că fosta sa echipă, Dinamo București, a avut noroc de celelalte rezultate ale adversarelor care i-au permis să joace barajul de menținere în SuperLiga, în fața celor de la AFK Csikszereda.

„Sper că în aceste două meciuri băieții să aibă spirit de sacrificiu și să reușim să le câștigăm. Este o presiune, evident, dar cred că este o presiune plăcută pentru că ai șansa să rămâi în Liga I.

Normal că eu credeam că Dinamo va ajunge la baraj, dar a depins și de celelalte meciuri. Până la urmă am avut noroc, pentru că au fost patru-cinci rezultate favorabile”, a spus Lupescu, prezent la Opera Română, cu ocazia aniversării a 76 de ani a Clubului Sportiv Dinamo.

Marius Niculae: „La Dinamo a lipsit un jucător care să facă diferența”

Fostul atacant Marius Niculae a părut optimist în privința menținerii echipei Dinamo pe prima scenă, bazându-se pe jocul consistent arătat în acest sezon.

„Dinamo pare o echipă mult mai solidă decât la ultimul baraj pe care l-a disputat. Eu cred că nu va fi ușor, dar vor rămâne în Liga I. Am văzut un joc consistent al lui Dinamo în ultima perioadă.

Cred că a lipsit mult la Dinamo un jucător care să facă diferența, așa cum FCSB îl are pe Florinel Coman, Craiova pe Mitriță, Farul pe Louis Munteanu sau Rapid pe Rrahmani”, a declarat Niculae, citat de Agerpres.

Dinamo București și FC Botoșani joacă meciurile de baraj cu cele două reprezentante ale diviziei secunde, CS Mioveni, respectiv Csikszereda Miercurea Ciuc.

Echipa de fotbal FC Botoșani o va întâlni pe teren propriu pe CS Mioveni, iar Dinamo București pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, în prima manșă a barajelor pentru menținerea/promovarea în SuperLigă, conform tragerii la sorți care a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal.

Partida dintre Dinamo și Csikszereda este programată pentru data de 20 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională.

Clasamentul play-out-ului SuperLigii:

1. UTA Arad, 37 de puncte

2. Oțelul Galați, 36 de puncte

3. FC Hermannstadt, 34 de puncte 

4. Universitatea Cluj, 33 de puncte

5. Petrolul Ploiești, 29 de puncte

6. Poli Iași, 27 de puncte

7. Dinamo București, 25 de puncte (joacă în meciurile de baraj)

8. FC Botoșani, 25 de puncte (joacă în meciurile de baraj)

9. FC Voluntari, 24 de puncte (retrogradată în Liga 2)

10. FC U Craiova, 22 de puncte (retrogradată în Liga 2)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?