Tenis Irina Begu, în semifinalele unui turneu ITF din Germania

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Românca aflată pe locul 128 în circuitul mondial de tenis feminin a reușit să se califice în penultima fază a turneului ITF de la Wiesbaden, unde va întâlni pe germanca Jule Niemeier.



Begu își clădește revenirea, după accidentarea de anul trecut

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului ITF de la Wiesbaden (Germania), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după un simetric 6-2 6-2 cu Katerina Zavatska.

Românca a revenit anul acesta abia în luna martie, în turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), după șapte luni de pauză, perioadă cauzată de o accidentare.

Begu (33 ani, 128 WTA), a șasea favorită, s-a impus după o oră și 21 de minute, la primul său duel cu ucraineanca Zavatska (24 ani, 181 WTA).

În penultimul act, Begu o va înfrunta pe germanca Jule Niemeier (24 ani, 111 WTA).

Niemeier, a treia favorită, a beneficiat vineri de abandonul cehoaicei Tereza Martincova (193 WTA) și a jucat doar 33 de minute, la scorul de 6-0, 1-0, potrivit Agerpres.

Ultimul turneu jucat de către Begu, înaintea celui ITF din Germania, a fost competiția WTA Masters 1000 de la Madrid, unde românca a fost învinsă în cel de-al doilea tur, de către americanca Madison Keys (20 WTA), scor 7-6(3) 7-6(6), în două ore și 13 minute. Keys s-a înclinat mai apoi abia în semifinalele competiției, unde a fost învinsă de lidera mondială, Iga Swiatek, scor 6-1 6-3, în doar 72 de minute.

De asemenea, Keys a consemnat a doua victorie împotriva lui Begu, singurul meci disputat datând încă din anul 2016, de la Miami, când americanca se impunea mult mai clar, scor 6-3 6-1.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?