Tenis Irina Begu revine pe teren! Unde evoluează românca, pentru prima dată în 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După ce nu mai jucase un meci de tenis oficial de anul trecut, Irina Begu a revenit pe teren, în primul meci din anul 2024. Aceasta a suferit o accidentare care i-a dat bătăi de cap timp de mai multe luni, motiv pentru care nu a mai jucat tenis de la ultimul turneu de Grand Slam, US Open 2023.Begu, pe zgura din Antalya

Irina Begu se află, în acest moment, pe locul 126 WTA. Românca participă, pentru prima dată în acest an, la un turneu oficial de tenis. Aceasta a început sezonul într-un turneu de tip Challenger, pe suprafața de zgură. Ea a disputat primul meci oficial din an, la Antalya, în Turcia, învingând-o pe Sinja Kraus, jucătoare aflată în primele 200 de tenismene ale lumii. Begu a trecut de Kraus (180 WTA) în aproape două ore de joc, după un tie-break lung, încheiat la 10, scor final 7-6(10) 6-1.

Prima manșă a partidei a fost una plină de emoții, întrucât ambele jucătoare păreau, la un moment dat, că au șanse să se desprindă.  Cu toate acestea, Irina a reușit să se impună în tie-break-ul primului set cu scorul de 12-10. În manșa secundă, însă, Irina a triumfat, fără să mai arate emoțiile primului set. Aceasta s-a impus, în cel de-al doilea set, cu scorul de 6-1, arătând un joc solid.

Revenire după șapte luni de absență

În continuare, jucătoarea de 33 de ani va juca în faza următoare a turneului împotriva învingătoarei din partida Cagla Buyukakcay (428 WTA) - Tara Wurth (493 WTA). Irina Begu, favorită numărul 4 pe tabloul din Antalya, nu mai jucase tenis din august 2023, de la duelul din primul tur din cadrul US Open 2023, partidă pierdută în fața Tamarei Korpatsch (atunci 75 WTA).

După parcursul slab de la ultimul turneu de Mare Șlem din an, Irina a făcut public faptul că accidentarea la cot a determinat-o să se retragă de la următoarele turnee, de la finalul anului 2023.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel