Tenis Irina Begu se califică în finala din Antalya. Românca accede în ultimul act, unde întâlnește o jucătoare din Spania

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Abia revenită în tenis după șapte luni de absență, Irina Begu a reușit să se califice în finala turneului Challenger din Antalya, după ce a trecut în semifinalele competiției de japoneza Moyuka Uchijima. 



Început foarte bun de sezon pentru Begu

Irina Begu (124 WTA) s-a calificat în finala turneului Challenger din Antalya, după ce a învins-o în semifinală pe Moyuka Uchijima (151 WTA), în minim de seturi, scor 7-5 6-2, după două ore și două minute de joc.

Românca a trebuit să se recupereze după o accidentare suferită anul trecut, astfel că revenirea sa în tenis din acest sezon a fost amânată. Ea a revenit după șapte luni de pauză, reușind un parcurs foarte bun pe suprafața de zgură din Turcia.

În această dimineață, Irina s-a calificat în finala competiției din Antalya, după victoria obținută în fața niponei Moyuka Uchijima.

În primul set, Begu a reușit să salveze o minge de set a japonezei, scor 4-5, românca ajungând la 6-5, după ce a salvat două mingi de break consecutive ale niponei. Aceasta dintâi a putut, în cele din urmă, să încheie prima parte a meciului cu scorul de 7-5.

Cel de-al doilea set a fost unul mult mai facil, Irina încheind socotelile rapid, cu 6-2. Ea se pregătește de finala programată mâine, 31 martie, când o va întâlni pe spaniola Jessica Bouzas Maneiro (127 WTA), în vârstă de 21 de ani, care a trecut de Simona Waltert (181 WTA) scor 6-2 6-3. Acest meci marchează și prima partidă dintre cele două tenismene.

Seems like waiting to start the season till she was fully healthy, and on clay, was the right choice as Begu keeps playing great and gets the win today to make the final in Antalya. Irina Begu defeated Moyuka Uchijima 7-5, 6-2.

She will face Jessica Bouzas Manerio if the final. pic.twitter.com/tkpenm6GFi

— Romanian Tennis (@WTARomania) March 30, 2024

 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?