Grand Slam Irina Begu și Ana Bogdan, calificate în al treilea tur la Roland Garros

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenele românce continuă să înregistreze victorii la al doilea turneu major al anului, ambele partide fiind încheiate cu un joc solid din partea acestora.



Irina Begu accede în cel de-al treilea tur

Tenismena Irina Begu s-a calificat, joi seara, în runda a treia a turneului de la Roland Garros, a doua competiție de Mare Șlem al anului, după ce a dispus de cehoaica Linda Noskova, cu 6-4 6-1.

Irina Begu (33 ani, 127 WTA) a obținut victoria după o oră și 15 minute. Dacă raportul mingilor direct câștigătoare a fost destul de echilibrat (22 Begu și 19 Noskova), cehoaica a făcut net mai multe erori neforțate, 31-11.

Noskova (19 ani, 29 WTA) a învins-o pe Begu cu 7-6(7) 6-1 în primul tur la Indian Wells, anul trecut, la singura sa confruntare anterioară.

Begu și-a asigurat un cec de 158.000 de euro și 130 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi Varvara Gracheva (88 WTA), jucătoare care a trecut, în primul tur, de elena Maria Sakkari (7 WTA) și de americanca Bernarda Pera (88 WTA), în a doua rundă.

Cel mai bun rezultat al româncei la Openul Franței este atingerea optimilor de finală (2016, 2022). Anul trecut, Begu s-a oprit în turul al treilea, potrivit Agerpres.

Ana Bogdan își continuă parcursul la Paris

De asemenea, și Ana Bogdan (31 ani, 64 WTA) s-a calificat în a treia rundă la Roland Garros, după ce a trecut, în două seturi, scor 6-4 6-4, de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (22 WTA), în fața căreia a pierdut de trei ori, din tot atâtea întâlniri.

Bogdan a reușit victoria într-o oră și 40 de minute, erorile neforțate ale adversarei ajungând la 30, pe când românca a înregistrat doar 16. Mai mult decât atât, Ana a avut un procentaj mult mai bun la serviciu, ingrediente care i-au adus victoria în partida de joi seară.

În turul următor, Ana Bogdan o va întâlni pe ucraineanca Eleva Svitolina (19 WTA), singurul meci înregistrat între cele două fiind partida de calificări din competiția Billie Jean King Cup, în urma căreia românca a ieșit victorioasă, aducând mai aproape, cu acel rezultat, calificarea echipei României, în detrimentul Ucrainei.

Atât Irina Begu, cât și Ana Bogdan joacă și în cadrul probei de dublu, jucătoarea de 33 ani făcând pereche cu argentinianca Nadia Podoroska, pe când puțin mai tânăra conațională evoluează alături de Jaqueline Cristian.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?