Sah Irina Bulmaga se pregăteşte să devină a 31-a femeie care obţine titlul de Mare Maestru la şah

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România face performanţă şi la şah. Irina Bulmaga se pregăteşte să devină Mare Maestru, titlu pe care îl mai deţin doar alte 30 de femei din întreaga lume. 



"Irina Bulmaga se pregătește să devină mare maestru! Doar 30 de jucătoare de șah din lume dețin titlul de mare maestru, iar Irina se pregătește să devină următoarea.

Pentru ea șahul este și pasiune și profesie, iar săptămâna aceasta va participa la OPEN la Campionatele Naționale de Șah. Mult succes, Irina!", au scris cei de la Federaţia Română de Şah pe Facebook. 

"A fi jucătoare profesionistă de şah e o profesie ca oricare alta. Dacă vrei să fii cel mai bun, este nevoie să îţi investeşti tot timpul şi toate resursele în asta.Iubesc şahul şi stilul de viaţă pe care îl implică. Îmi place să călatoresc şi sunt recunoscătoare că am avut ocazia de a vedea peste 40 de ţări de pe aproape toate continentele. Este interesant să descoperi culturi si oameni noi.Pregătirea are un grad ridicat de  intensitate, fac şah mereu, de fapt, respir şah. Constituie primul lucru la care mă gândesc când mă trezesc, dimineaţa, şi ultimul la care meditez înainte de culcare,seara.Nu am hobby-uri.Şahul,în acelaşi timp, îmi aduce plăcerea, dar şi suferinţa maximă în viaţă. Din dezavantaje, cel mai mare este poate lipsa unei vieţi sociale "normale", pentru că sunt mai tot timpul plecată de acasă. Mai e şi incertitudinea zilei de mâine, veniturile depinzând în totalitate evoluţia de la fiecare turneu", declara Irina Bulmaga într-un interviu acordat în 2023 celor de la Ziarul Evenimentul

Irina Bulmaga a fost declarată cea mai bună şahistă a anului 2023 în România. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sah





DC Media Group Audience
pixel