Stiri Israelul a fost suspendat din competiţiile internaţionale de hochei

Data publicării:
Fotografie de la Tony Schnagl, Pexels
Fotografie de la Tony Schnagl, Pexels

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF) a anunţat suspendarea participării Israelului din toate competiţiile sale pentru a asigura "siguranţa tuturor participanţilor", inclusiv a israelienilor, relatează AFP.




"După ce a analizat cu atenţie situaţia, Consiliul IIHF a decis că, având în vedere preocupările ridicate în legătură cu siguranţa tuturor participanţilor la Campionate, Israelul nu va mai participa deocamdată la competiţiile IIHF", a scris federaţia miercuri într-un comunicat.

Echipa Israelului urma să participe la Mondial, divizia II-A, care va avea loc în aprilie în Serbia.

"În conformitate cu obligaţia IIHF de a proteja toţi competitorii şi cu obligaţia sa de a pune în aplicare măsuri de siguranţă şi măsuri sanitare pentru a realiza acest lucru, Consiliul IIHF (...) a decis să suspende participarea echipei naţionale a Israelului la Campionatele IIHF până când siguranţa şi bunăstarea tuturor participanţilor (inclusiv israelieni) pot fi asigurate", a adăugat federaţia.

Această decizie a fost luată în urma discuţiilor cu ţările participante şi cu ţara gazdă, a precizat IIHF.

De la atacul fără precedent comis pe teritoriul său de Hamas pe 7 octombrie şi de la începutul conflictului care îl opune mişcării islamiste palestiniene în Gaza, Israelul a văzut cum mai multe dintre echipele sale, naţionale sau de club, au fost nevoite să joace în afara ţării meciuri considerate pe teren propriu.

De exemplu, selecţionata de fotbal a Israelului a jucat în Ungaria, la Felcsut, meciurile cu Elveţia şi România din preliminariile EURO 2024, iar Macabi Haifa a întâlnit-o pe Monaco în Euroliga de baschet la Belgrad, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel