Echipa nationala Istvan Kovacs a oferit lecții de arbitraj. Elevii, jucătorii naționalei României

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Arbitrul român a expus cele mai noi modificări din Legile Jocului și ultimele instrucțiuni legate de arbitraj la nivel internațional „tricolorilor”, în cantonamentul de la Mogoșoaia.Kovacs a predat naționalei României

Istvan Kovacs a fost prezent duminică, 9 iunie, în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia. Arbitrul le-a explicat tricolorilor și staff-ului tehnic cele mai noi modificări din Legile Jocului și ultimele instrucțiuni legate de arbitraj la nivel internațional.

Arbitrul care a condus finala Europa League din acest sezon a oferit mai multe exemple cuprinse în prezentarea UEFA, inclusiv din meciurile României, și le-a dezvăluit celor prezenți cum interpretează un oficial de joc respectivele faze.

S-a discutat despre situațiile în care se impune acordarea unui cartonaș galben în comparație cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situațiile în care mingea este jucată cu mâna, atât pe faza de apărare, cât și în atac. De asemenea, tricolorii au fost avertizați cu privire la eventuale simulări, pentru care nu va exista toleranță la Campionatul European.

Kovacs a prezentat și câteva modificări ale Legilor Jocului și în modul de interpretare a unor faze. Printre acestea, se enumără: hențul pe linia porții, care va fi penalizat în continuare cu cartonaș roșu, pe lângă acordarea loviturii de pedeapsă, numai în cazul în care acțiunea de a juca mingea cu mâna este intenționată.

În cazul unui henț involuntar, sancțiunea disciplinară va fi doar cartonașul galben. Arbitrii au primit instrucțiuni clare privind acceptarea unui dialog civilizat doar cu căpitanul echipelor. Orice alt jucător care va protesta, va gesticula și va solicita explicații oficialilor de joc va fi sancționat cu cartonaș galben. Arbitrii vor explica celor doi căpitani deciziile majore luate de aceștia pe teren sau cu ajutorul intervenției VAR, potrivit FRF.

Istvan Kovacs este unul din cei 18 arbitri europeni care vor conduce meciurile din cadrul EURO 2024. Ceilalți reprezentanți ai arbitrajului din țara noastră la turneul final sunt Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – asistenți și Cătălin Popa – VAR.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel