Liga Campionilor Italia va mai avea o echipă în Liga Campionilor

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Sezonul excelent făcut de echipele italiene în Europa League şi Conference League au adus Italiei încă un loc în Liga Campionilor. Astfel, SERIE A va avea cinci reprezentante în cea mai importantă competiţie înter-cluburi din Europa. 



Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv Conference League, scrie EFE.

Graţie punctelor cucerite de echipele italiene în fazele superioare ale cupelor europene, Italia a ajuns la un coeficient de 19.384 puncte, care nu mai poate fi depăşit de Anglia, locul trei în ierarhia europeană. Primele două ţări din clasamentul coeficienţilor europeni, Italia sau Germania, vor înscrie câte cinci echipe în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Anglia a ieşit din cursă după ce Arsenal şi Manchester City au fost eliminate de Bayern Munchen respectiv Real Madrid în sferturile Ligii Campionilor, iar Liverpool a fost scoasă din cursă de Atalanta în Europa League.

În sezonul viitor, Italia ar putea avea zece echipe în cupele europene, scrie Agerpres.

Roma şi Atalanta se pot întâlni în finala Europa League 

Olympique Marseille o va înfrunta pe Atalanta Bergamo, iar AS Roma o va întâlni pe Bayer Leverkusen, în semifinalele Europa League la fotbal, după meciurile de joi, din manşa secundă a sferturilor de finală.

Liverpool a obţinut doar o victorie de palmares cu Atalanta, 1-0 la Bergamo, după ce cormoranii au pierdut pe Anfield cu 0-3. Mohamed Salah a marcat golul englezilor (7), din penalty.Liverpool şi Atalanta s-au mai întâlnit în sezonul 2020/21 din Champions League, în faza grupelor, cormoranii câştigând cu 5-0 la Bergamo, iar Atalanta cu 2-0 pe Anfield.

Olympique Marseille a trecut de Benfica la loviturile de departajare, cu 4-2, după ce s-a impus cu 1-0 la finalul prelungirilor. Benfica obţinuse victoria în tur, cu 2-1.

AS Roma a trecut cu 2-1 de AC Milan, după ce o învinsese cu 1-0 şi pe San Siro.

Semifinalele vor avea loc pe 2 şi 9 mai, iar finala va avea loc la în data de 22 mai, pe Dublin Arena.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel