Tenis "ITIA a alocat resurse nelimitate. Unul dintre cele mai dure cazuri". Avocatul american al Simonei Halep spune că va analiza dacă trebuie trase şi alte persoane la răspundere

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

TAS a redus suspendarea pentru dopaj dictată de ITIA Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni. Procesul nu a fost, însă, unul uşor, pentru că ITIA "a alocat resurse nelimitate". 



Avocatul american al Simonei Halep, Howard Jacobs, a întărit punctul de vedere al lui Bogdan Stoica, apărătorul român al sportivei, cu privire la ITIA. Bogdan Stoica a declarat că "e vorba de o atitudine de neînțeles a celor de la ITIA care în loc să caute adevărul, să încerce să găsească varianta cea mai scurtă către o decizie finală, au ales varianta cea mai lungă.

Simona și-a asumat încă din primul moment testele pozitive, iar în decembrie 2022, când am reușit prin experții noștri să identificăm sursa acestei contaminări, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la ITIA și să le propunem să facă testele alături de experții noștri. Le-am propus să testeze împreună suplimentul în forma sa sigilată din același lot, să își ia confortul necesar și apoi să discutăm direct despre sancțiunea care urma să fie aplicată". 

CITEŞTE ŞI Întrebarea momentului după decizia TAS în cazul Halep. Va reuşi Halep să creeze un precedent?

Avertisment pentru Mouratoglou? "Vom vedea dacă trebuie şi alte persoane trase la răspundere"

Howard Jacobs a declarat, după decizia TAS, că cei de la ITIA au alocat resurse nelimitate pentru acest caz. În plus, acesta dă de înţeles că ar putea fi acţionate în judecată şi alte persoane în cazul Simonei Halep. 

"Cazul Simonei Halep a fost unul dintre cele mai dure și intense cazuri din cariera mea, cu cei de la ITIA alocând resurse nelimitate pentru acest caz. Cu toate astea, nici sumele mari folosite de ITIA nu au putut învinge adevărul și dreptatea în cazul Simonei Halep.

Încă nu am primit decizia completă a TAS, însă pot să vă spun că acest caz întărește ideea că jucătorii trebuie să fie foarte atenți ce suplimente iau.

Am demarat deja după cum știți o acțiune în instanță împotriva companiei care a furnizat suplimentul contaminat. Vom analiza în perioada următoare dacă și alte persoane trebuie trase la răspundere pentru ce i s-a întâmplat Simonei Halep", a declarat acesta într-un interviu pentru Adevărul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?