Superliga Romaniei Iuliana Demetrescu îi răspunde lui Gigi Becali, la 10 luni după ce patronul FCSB a spus că arbitrează cu "sânii-n vânt pe teren"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Iuliana Demetrescu i-a dat în sfârşit replica lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a avut un derapaj misogin la adresa ei. Declaraţiile lui Gigi Becali au venit după meciul dintre FC Voluntari - CS Mioveni, din ediţia trecută a playout-ului Ligii 1, pe 5 mai 2023. 



”Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren! Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia!

Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin”, a declarat anul trecut Gigi Becali. 

La 10 luni distanţă, Iuliana Demetrescu i-a răspuns patronului de la FCSB. Invitată la emisiunea Fotbal Club, Iuliana Demetrescu i-a amintit latifundiarului că o asemenea atitudine nu este corectă, mai ales că şi el are trei fete. 

"Sincer, nu încerc și nici nu vreau să schimb mentalități. I-aș spune doar că și dumnealui are trei fete, dacă știu bine. (...) Vă dați seama că nu mi-a picat bine, că nu putea să-i pice nimănui. E imposibil să spună cineva că nu poți face anumite lucruri doar pentru că ești femeie.

Dacă am merge pe această idee, 'femeile trebuie să stea la cratiță', cei mai buni bucătari sunt bărbații. Nu cred că trebuie să facem una sau alta, putem fi buni sau mai puțini buni în ceea ce facem.

Și afară suntem apreciate. Ultima promovare a fost că m-au pus pe lista bărbaților afară, fac parte din categoria a doua la bărbați (n.r. în ierarhia FIFA).

Anumite concepții nu le putem modifica. Dacă eu realizez că nu sunt bună în ceea ce fac... Dar când vezi că poți... Nu am purtat nimic deosebit la acel meci, este echipamentul pe care îl poartă și bărbații.

Încă de când am început mă consumam foarte tare. La început toată lumea iți spune că nu poți, vede doar greșelile. Da, sunt și greșeli, cumva e normal, de undeva trebuie să pornești. Mă refer la arbitraj în general. Mergeam acasă, plângeam", a declarat Demetrescu. 

Becali a avut un derapaj şi anul acesta 

Gigi Becali a schimbat ţinta în acest sezon şi a luat-o în colimator pe Cristina Trandafir, arbitrul VAR de la meciul FCSB - FC Botoşani. 

"De vină a fost femeia de la VAR. Nici pe ea nu sunt supărat, că e sora mea, se împărtăşeşte în biserică. Nu sunt supărat pe oamenii cu care mă împărtăşesc. Numai că îi dau un sfat. Vrea să îi împlinească Dumnezeu dorinţele pe care şi le pune în biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să se ducă la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbaţi. Şi îi va ajuta Dumnezeu dorinţele. Că ştie ea la ce mă refer. Că vine la biserică la noi. Cum să mai apară ea acum acolo? 

A greşit şi ea, numai că a greşit de două ori. La Nana, spre exemplu. Ce înseamnă roşu? Înseamnă mingea în control. Unde a fost mingea în control? Era mingea la Nana. Numai că el a dat lumânare. Când avea ăla de la Botoşani mingea în control? Deci mingea în control nu era, nu avea cum să fie roşu. Săracul arbitrul a arbitrat bine. Dar vine o femeie şi spune roşu. Bă, aţi înnebunit la cap? Lasă, mă, femeile la femei, bărbaţii la bărbaţi. O luăm razna cu toţii. Cum să vină femeia peste bărbat să ia decizii? Asta e lupta la jocuri. O arbitrează bărbaţii, nebunilor", a declarat Gigi Becali. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?